BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlkadım Gekap'ı benimsedi

İlkadım Belediyesi'nce başarıyla uygulanan ambalaj atıkları geri dönüşüm projesi vatandaşların destekleri ile ilçe genelinde yaygınlaşıyor.

Abone ol

Çevre Orman Bakanlığı'ndan Lisanslı Çorlu Ambalaj Firması ile İlkadım Belediyesi arasında “Ambalaj Atıkları Yönetimi” konusunda yapılan protokol doğrultusunda ilçede ambalaj atıkları toplanıyor.

Ambalaj Atığı Yönetim Planı'nın birinci aşamasında evlerden ve ticarethanelerden ortalama haftada 50 ton atık toplayan İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, pazartesi günü İlkadım ilçesi sınırları içerisindeki siteler ve toplu konutlardan, salı günü Bahçelievler Mahallesi, çarşamba günü Kılıçdede ve İstasyon mahallelerinde, perşembe günü ise Liman Mahallesi, kamu kurum ve kuruluşları ve büyük alışveriş merkezlerinden toplama çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, toplama çalışmalarının yanı sıra, ayrıca ilgili bölgelerde ambalaj atıkları kontrol aracı ile kontrollerini de düzenli olarak yapıyor. Vatandaşların destekleri ile istenilen hedeflere ulaşmayı arzulayan İlkadım Belediyesi, geri dönüşümü mümkün olan kağıt-karton, metal, cam ve plastik atıkları, diğer atıklardan ayrı toplayarak ekonomiye kazandırıyor.