BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AK Parti'nin ümidi Ülkücüler mi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, hayır telaşı yaşayan AK Parti'nin ülkücülükten nemalanmaya çalıştığını öne sürdü...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E.Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada AK Parti'nin hayır telaşı içinde olduğunu söyledi. Yalçın, "Referandum sürecindeki gelişmeler, AKP’yi köşeye sıkıştırmıştır. Sonucun ‘hayır’ olacağını görmenin telaşıyla AKP, beslediği sivil toplum kuruluşlarıyla yıkım yığınağı oluşturmaya çalışmaktadır" diye konuştu.

BU ŞAHSA ÜLKÜCÜLÜĞÜ KİM YAPIŞTIRDI?

MHP'li Yalçın yazılı açıklamasında son zamanlarda Ülkücülük adına ortaya çıkan şahısların iktidarın manipülasyonlarıyla ortaya sürüldüğünü iddia etti:

AKP Genel Merkezinde ihdas edilen ikna odalarında MHP’li seçmeni ve Ülkücü Hareketi etkilemenin ve oy hırsızlığı yapmanın yolu olarak benimsenen yöntem sürdürülmektedir. AKP kurmaylarının öncülüğünde Ülkücülükten nemalanmaya çalışanlara yeni bir ismin eklemeye çalışıldığını görmekteyiz. Mehmet Ali Ünal adlı zata Ülkücülüğü yakıştıran yandaş medyanın avazıyla bu kişi de piyasaya yeni düşmüştür.

PİYASAYA YENİ DÜŞEN ACEMİ ÇIĞIRTKAN!

Piyasaya yeni düşen bu acemi çığırtkan kimdir? 1980 öncesi Ülkücülerin arasında bulunma nedeni, akademik kariyer yapmak olduğu aşikâr olan ve seksen sonrası Ülkücü Hareketle bağlantısı olmamış olan bu zat, sözde aydınların üşüştüğü bazı düşünce topluluklarının ayakçı üyesi konumundadır. Bu topluluk üyeleri her zaman AKP’ye akıl vermekle övünen, teorisyenliğini yapan ve AKP döneminde itibarı artan kişilerdir. Türk milletinin değerlerine, Atatürk’e hakaret edenler ve azınlık ırkçılığı yapanlar hep bu grubun üyeleridir. Azınlık ve cemaat muhabbeti ile çırpınan bu taife ile hem hal olmuş bir zatın Türklüğü de, Ülkücülüğü de bizce tartışmaya değmez.

Aktif siyasette olmadıkları halde AKP’li akademisyen bozması edasıyla hareket eden ve yandaş medyanın at oynattığı arenada kendisine binek arayan Mehmet Ali’de ‘abi’lerinin isteğini yerine getirmiştir. Ülkücü Hareketin bugünüyle hiçbir bağı olmayan, kendi okul arkadaşlarının oluşturduğu gruptan dahi atılmış, Ülkücülükten nemalanmış ve bugünkü yoldaşlarıyla liberalistliğe soyunan bu kimlik fukarasına söylenecek söz yoktur.

ÜLKÜCÜ KIRINTILARINI PAZARLIYORLAR!

Ülkücülerin ve Milliyetçi Hareket Sevdalılarının ruhunu anlayacak feraseti, uzun zaman önce yitirmiş, 80 öncesi Ülkücülerden kaptığı kırıntıları pazarlamaya çalışan bu çirkin zat, AKP’ye teorisyenlik yapan toplulukların içinde yer tutmanın telaşlıyla MHP ve mensuplarına kin kusmaktadır. Ancak söz, çıkan ağızda anlam kazanır. AKP’li olduğunu itiraf edecek yiğitliği de kalmamış bu yarım ağız, sahibinin sesi olmuştur.

MİLLİYETÇİLER 'HAYIR' DİYECEK!

Ülkücü Hareketin fikriyatıyla ilgisi kalmamış bu çakma liberalin sözleri, Ülkücü kamuoyunu ilgilendirmediği gibi, bu çıkışların ‘hayır’lara vesile olacağı da tartışılmazdır. Bu nevi it izleri, kurt izine karışmayacak ve Türk Milliyetçileri, millet menfaati gözetmeyen, halkın ihtiyaçlarından kaynaklanmayan AKP anayasasına ‘HAYIR’ diyerek Ülkücülere karşı yılışanların kıvraklığına hak ettiği cevabı verecektir.

Bugün bir dava adamı olamamanın ya da kalamamanın hıncıyla Türk Milliyetçiliğine düşmanca tavır ile saldıranlar, ülkeye ihanet projesinin taşeronu olan AKP’nin sıkışmış olan çarkındaki gevşek vidalardır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Türk Milletine ve vatanına sahip çıkma şuuru ile parçalanacak olan bu zulüm çarkının içinde kırılıp gideceklerdir.