BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kayseri hava durumu 19 şubat okullar tatil mi?

Kayseri'de kar yağışı bastırdı, sabah saatlerinde artan kar yağışı devam edecek. Hava durumu raporlarına göre sıcaklık düşecek. Kayseri'de yarın 19 şubat okullar tatil mi valilik açıkladı.

Abone ol

KAYSERİ'de kar yağışı bastırdı, hava durumu raporlarına göre sıcaklık düşecek kar yağışı haftasonuna kadar etkili. Kayseri'de bugün okullar tatil edildi. Kayseri'de olumsuz hava koşulları nedeniyle öğleden sonra ve yarın eğitimeara verildiği bildirildi. peki yarın yani 19 şubat perşembe günü okullar tatil edilecek mi, gözler validen gelecek açıklamalarda...

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu ve veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince il genelinde eğitim-öğretime bugün öğleden sonra ve yarın ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, sabah saatlerinde yoğunluğunu artıran kar yağışının meteorolojik verilere göre etkisini artırarak devam edeceği ve hava sıcaklığının düşüşüne bağlı olarak don ve buzlanma olayları beklendiği kaydedildi.

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği, kar yağışının akşam saatlerine kadar Kayseri'nin güney ilçeleri ile Yozgat ve Sivas'ın kuzey kesimlerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece azalacağı bekleniyor.

RÜZGAR: Kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinde kuvvetli (30-50 Km/Sa) eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-18-at-9.38.10-am.png

UYARILAR
Bölgemizde devam eden ve yer yer yoğun olması beklenen kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi vb.) karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinde kuvvetli (30-50 Km/Sa) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.