BIST 10.252
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri ekonomide hedefleri tutturdu

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Mayıs ayı verilerini açıkladı.

Abone ol

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2010 yılı Mayıs ayı ihracat rakamları bir önceki yılın Mayıs ayına göre yüzde 18,1 oranında artarak 96,4 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

2010 yılı Nisan ve Mayıs ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren KAYSO Başkanı Boydak, ihracatta bir önceki yıla göre yüzde 15-18 arasında bir artış yaşandığını, ancak 2010 Mart ayına göre kısmı bir düşüş yaşandığını söyledi.

Boydak, Kayseri Sanayi Odası üyeleri tarafından 2010 yılı Nisan ayında 98,2, Mayıs ayında ise 96,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, bu rakamları temel hedefleri olan 100 milyon dolar bandının üzerine çıkarma gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

İhracatta ilk üç sırayı Irak, ABD ve Almanya’nın aldığını belirten Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile tekstil, demir-çelikten mamul eşya ve mobilya olduğunu, Boydak Dış Ticaret A.Ş, Boyteks Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. ve Hes Hacılar San. ve Tic. A.Ş.’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

İhracatta hızlı bir atış beklemenin yersiz olduğunu ancak Haziran ayından itibaren istikrarlı bir artış beklediklerini ifade eden Boydak, tüm sanayicilere ve ihracatçı firmalara başarılar diledi