BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kaynaka göre Aktütün sırrı!

Terör örgütü, AK Parti'nin yerel seçimler öncesi özellikle de Doğu'da elini zayıflatmak mı istiyor?

Abone ol Aktütün ve arkasından Diyarbakır'da yapılan hain saldırı ve toplam 22 şehit. Terör uzmanları yoğunlaşan bu saldırıların temel hedefinin bölgede iktidarın zaaf içinde olduğu görüntüsü vererek yerel seçimler öncesi AK Parti'nin elini zayıflatmak olduğu görüşünde birleşti.

Eski MİTçi staratejist Mahir Kaynak, Aktütün Karakolu'na ve en son Diyarbakır'da polis otosuna yapılan saldırıların zamanlamasına dikkat çekti. Kaynak, PKK'nın temel amacının iktidarın bölgede güçsüz olduğu mesajını vermek olduğunu söyledi. Kaynak, “Şu sıralarda yaşananlara dikkat edin yerel seçimler öncesine denk geli-yor. Amaç nedir. İktidarın güçsüz olduğunu, zafiyet içerisinde olduğu mesajını vermek. AK Parti'nin bölgede yine önde gideceği anlaşılıyor. PKK bölge halkına korku vermek, AK Parti'nin bölgede düzeni sağlayamayacak, devletin düzeni sağlayamayacağı mesajı verilmek isteniyor' dedi.

Kaynak, bu saldırıların PKK ile sınırlı olamacağını belirterek, “Bu eylem PKK ile sınırlı olabilir mi? Bu dar bir düşünce olur, gerçeğe götürmez. PKK başarırsa ne elde edecek. PKK'nın üzerinde devlet kuracağı bir devlet yok. Güneydoğu'da bugün PKK egemen değil. Devlet bile tam olarak kontrolü sağlayamıyor. Orada aşiret gerçeği var. Kuzey Irak'a Barzani egemen. İran ve Suriye de malum. Bu adamlar nerede devlet kuracak. Ekonomisi ne olacak. Ordusu ne olacak. Böyle bir devlet düşünün. Bu mümkün değil' dedi.

PKK'nın şu anda başka büyük güçlerin taşeronluğunu yaptığını belirten Kaynak, “PKK başlangıçtaki kimliğini tamamen kaybetti. Kurulduğu zamandaki amaçlarıyla bugünkü amaçları arasında en küçük bir benzerlik bile yok' dedi.

AMAÇ: İSTİKRARSIZLIK
Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, “Saldırılarda hedef, devlet kurumları arasındaki birlik ve beraberlikle devlet-millet kaynaşmasını istikrarsızlığa uğratmaktır' dedi. Orakoğlu şöyle konuştu: “Önce Dağlıca, sonra Aktütün... Burada bir kısım insanların PKK adına devlet içerisine sızdığını görüyoruz. Aksi takdirde bu eylemlerin bu denli başarılı olması mümkün değil. Dikkat edin Türkiye'de iç ve dış kararlarla ilgili ne zaman önemli kararlar alınacaksa, o zaman PKK eylemleri geliyor. ABD, İngiliz ve İsrail politikalarıyla ne zaman ters düşüyoruz o zaman PKK ile dış siyaset hizaya getirilmek isteniyor. Bunun için mesaj veriliyor. T.C. Başbakanlarının tümünün bu devlete vereceği çok şey varken, bu insanların tüm uğraşları PKK'ya gitti.”

DiYARBAKIR DÜŞMESİN DiYE
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner, PKK için Diyarbakır'ın önemine dikkat çekerek, 'Diyarbakır düşerse PKK tarihinin en büyük darbesini almış olur' dedi. Laçiner şöyle konuştu: 'Bir insanın bunu görememesi saflık olur. PKK için Diyarbakır çok önemli. Tüm savlarını Diyarbakır'daki 'çoğunlukları' üzerine yürütüyorlar. Dolayısıyla Diyarbakır 'düşerse' PKK hareketi tarihinin en büyük darbesini almış olacaktır. Son seçimlerde AK Parti'nin oylarını gözle görünür biçimde arttırması ve bu seçim öncesi yapılan anketlerde bu oyların çok daha fazla artmış olduğunun anlaşılması PKK'nın bölgede aktifleşmesine neden oldu. Önümüzdeki günlerde çok daha ses getirici eylemler gerçekleştirebilirler.'