BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Kayıp uçağı arama çalışmalarına yine hava engeli

Hint Okyanusu'nun güneyinde süren kayıp uçağı arama çalışmalarına kötü hava koşulları nedeniyle yeniden ara verildi. şu ana kadar kayıp uçağın en kazı ile ilgili henüz hiçbir kalıntı bulunamadı.

Abone ol

Hint Okyanusu'nun güneyinde süren kayıp uçağı arama çalışmalarına kötü hava koşulları nedeniyle yeniden ara verildi.

Avustralyalı yetkililer arama uçaklarının hava koşulları nedeniyle çalışmalarını durdurduğunu açıklarken gemilerin ise kayıp uçağı aramaya devam ettiğini söyledi.

Malezyalı yetkililer dün kayıp uçağa ait olduğu düşünülen 122 nesnenin yerinin uydular aracılığıyla tespit edildiğini açıklamıştı.

Bu nesnelerden bazılarının boyutlarının 23 metreye kazar uzandığı belirtiliyor.

8 Mart'ta Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan Malezya Hava Yolları'na ait MH370 sefer sayılı uçak kalkışından kısa bir süre sonra içindeki 239 kişiyle birlikte kaybolmuştu.

Uçak önce hava trafik kontrolörleriyle teması kaybetti ve sonra radar ekranlarından yok oldu.

Uçak ile bağlantının neden ve nasıl koptuğu halen bilinmiyor.

Avustralyalı yetkililer de daha öhce arama uçaklarının kayıp uçağa ait olduğunu düşünülen üç nesneyi tespit ettiğini açıklamıştı.

Fakat şu ana kadar kayıp uçağın en kazı ile ilgili hiçbir kalıntı bulunamadı.

Arama çalışmaları kapsamında özel uydular aracılığıyla alınan görüntülere göre Avustralya'daki Perth kentinin 2500 km açıklarında yürütülüyor.

Avustralya Deniz Emniyeti İdaresi (AMSA) yetkililerinin verdiği bilgiye göre, arama çalışmalarına 11 uçak ve 5 gemi katılıyor.

Havanın kötüleşmesi sonrası uçakların merkeze geri döndüğü belirtiliyor. Kötü havanın 24 saat sürmesi bekleniyor.

Arama çalışmalarına Avustralya, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin ve Güney Kore'den ekipler katılıyor.