BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Kayıp Malezya uçağını arama çalışmalarına ara verildi

8 Mart'ta Kuala Lumpur-Pekin seferi sırasında kaybolan ve Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğü açıklanan Malezya Havayolları'na ait uçağı arama çalışmalarına şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle ara verildi.

Abone ol

Avustralyalı yetkililer, kötü hava koşulları nedeniyle kayıp Malezya Havayolları uçağını arama çalışmalarına ara verildiğini açıkladı.

Avustralya Deniz Emniyeti İdaresi (AMSA) yetkilileri, şiddetli rüzgar ve yağmurun uçakların güvenli bir şekilde uçmasını engellediğini söyledi.

Malezya Başbakanı Necip Rezak, uydu verilerine dayanarak uçağın Batı Avustralya açıklarında düştüğünü açıklamıştı.

Uçaktaki yolcuların ve mürettabatın yakınları üzüntü ve öfkelerini dile getirirken Çin bu sonucun çıkarıldığı uydu verilerini talep etti.

8 Mart'ta Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan uçak kalkışından kısa bir süre sonra içindeki 239 kişiyle kaybolmuştu. Uçakta 153 Çin vatandaşı bulunuyordu.

Çok sayıda ülkenin destek verdiği arama çalışmaları, Avustralya'nın gübeybatısındaki Perth kentinin 2500 kilometre açıklarına odaklanmıştı.

Ancak Rezak geç saatlerde yeni verilerin uçağın Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğüne işaret ettiğini söyledi.

Malezya gazeteleri, artık öldüklerine inanılan yolcular ve mürettabatın anısına siyah başsayfalarla çıktı.

Pekin'de ise yolcuların yakınları bir açıklama yayımlayarak Malezya Hükümeti'ni 'gerçeği gizlemek, tahrif etmek ve geciktirmekle' suçladı.

Onlarca yolcu yakını, Kuala Lumpur Hükümeti'ni gerçekleri açıklamaya davet eden dövizlerle Malezya Büyükelçiliği'ne yürüdü.

Malezya Havayolları İcra Kurulu Başkanı Ahmed Cevheri Yahya ise bu sabah, "Bu korkunç trajedinin niçin olduğunu bilmiyoruz. Dün gerçekler açıklandı ve artık bunu kabullenmeliyiz" dedi.