BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan çok sert Twitter yorumu

Başbakan Erdoğan, Ankara'daki ilçe mitinglerinde yasağı eleştiren köşe yazarlarına çattı, Twitter'ı savunmak size mi kaldı diye sordu.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, Keçiören'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada köşe yazarlarına "Twitter'ı savunmak size mi kaldı" diye seslendi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gece mitingi yaptı üç ilçede vatandaşlara seslendi. İlçe mitinglerinde Twitter yasağını savunan Erdoğan, şirket yönetiminin uyarılara kulak asmadığını, söz konusu içeriklere ise yasak getirmediğini söyleyerek "Onlar yola gelene kadar yasak devam edecek" diye konuştu. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Televizyonlara çıkıyorlar, birkaç milletle birlikte yaşamayan, milletin dilini konuşmayan kişiler çıkıyorlar, 'AK Parti, Erdoğan prestij kaybediyor' diyorlar. Bzim prestijimiz ne sizin ne Avrupalının nezdinde, ne şunun, ne bunun nezdinde. Biz halkın ve hakkın nezdindeki prestijimize bakıyoruz."

KÖŞE YAZARLARINA SESLENDİ 
 
Köşe yazarlarına da seslenen Erdoğan, "Twitter'ın savunmasını yapmak köşe yazarlarına mı kaldı hale bak. Bu ülkenin milletine, devletine karşı, bu ülkenin başbakanına 'Başçalan' diyen ahlaksızlara karşı, bunları savunmak size mi kaldı? Benim bakanıma kalkacak 'hırsız' diyecek, başkana 'hırsız' diyecek bunu savunmak ona mı kaldı Buyurun sandığa giriyoruz" ifadelerini kullandı.
 
'EY BATI NEREDESİN?' 

Erdoğan, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyelerine verilen idam kararlarına da şu sözlerle değindi: "Tam 529 idam kararı. Ey Batı, neredesin Sesin niye çıkmıyor Hani Avrupa Birliğinde idam kalkmıştı, niye sesiniz çıkmıyor."