BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Kayıp Malezya uçağı Avustralya açığında aranıyor

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, uydu fotoğraflarında görülen iki cismin 8 Mart'ta kaybolan uçağın enkazı olabileceğini söyledi. Abbott'ın Parlemento'da yaptığı açıklama sonrası ülkenin güneybatısına arama ekipleri gönderildi.

Abone ol

Avustralya, uydu fotoğraflarında gözlenen iki cismin 8 Mart'ta kaybolan Malezya Havayolları'na ait uçağın enkazı olup olmadığını soruşturuyor. Başbakan Tony Abbott, bu ihtimalin mümkün olduğunu söyledi.

Abbott'ın Avustralya Parlamentosu'ndaki konuşması sonrası, ülkenin güneybatısındaki Perth kentinin 2500 kilometre açığına arama ekipleri gönderildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Yeni Zelanda'dan ekipler de, çalışmalara destek veriyor.

Avustralya Deniz Güvenlik Birimi Sözcüsü John Young, görüntülerdeki en büyük cismin 24 metre genişliğinde olduğunu açıkladı.

Young, cismin kayıp uçakla ilgili olması halinde dahi enkaza ulaşmanın zor olabileceğini söyledi.

Avusturalyalı ekipler enkaz arama çalışmalarını daha önce Hint Okyanusu'nun güneyinde sürdürüyordu.

239 kişi vardı

Toplam 239 yolcu ve mürettebatın olduğu Malezya Havayolları'na ait uçak, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e hareket halindeyken radardan kaybolmuştu.

Malezya yetkilileri, uçağın radarda en son görüldüğü noktadan kuzeye ya da güneye doğru kasten rotadan çıkarılmış olabileceğini söylemişlerdi.

Yetkililer, uçuş ekibi ve yolcular hakkındaki soruşturmayı genişletmişler ancak olayla ilgili herhangi bir örgüt bağlantısı bulamamışlardı.