BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Çiçek: Fezlekelerin okunmaması evrensel hukuka uygun

TBMM Başkanı; rüşvet ve yolsuzluk ile suçlanan dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin dün Meclis Genel Kurulu'nda okunmaması kararını savundu. Cemil Çiçek, "Hazırlık soruşturması sürerken gizlilik esastır" dedi.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, dünkü olaylı Genel Kurul oturumu sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Çiçek, rüşvet ve yolsuzluk ile suçlanan dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin Meclis'te okunmaması kararını savundu.

Fezlekelerin okunmamasının evrensel hukuka uygun olduğunu söyleyen Çiçek, "Hazırlık soruşturması devam ederken gizlilik esastır." dedi.

Herkesin hukuk içinde kalması ve konulan kurara uymasi gerektiğini belirten Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Meclis Başkanı olarak burada hukuka uymak, hukuku uygulamak zorundayım. Kimsenin hukuksuzluğunu, haksızlığını, kimsenin iddia edilen bir suçu varsa, bunu örtbas etmek gibi bir görevim yok."

Çiçek'in, Meclis Genel Kurulu'nun dünkü oturumuna başkanlık etmesi için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener yerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'u görevlendirmesi, muhlafetin tepkisini çekmişti.

Genel görüşme talebine ret

TBMM Genel Kurulu dün haklarında yolsuzluk iddiaları olan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın fezlekelerini görüşmek üzere toplandı.

Muhalefet partileri fezlekelerin Meclis'te okunmasını istedi, iktidar partisi AKP "Yasal olarak mümkün değil" diyerek bu talebe karşı çıktı.

Yaklaşık altı saat süren oturum çok gergin bir havada yapıldı.

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genel görüşme açılması talebi, 158'e karşı 259 oyla reddedildi.

AKP ise suçlanan dört eski bakan hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu oluşturulması talebiyle 55 imza topladığını açıkladı.

TBMM de 8 Nisan Salı gününe kadar tatile girdi.