BIST 10.056
DOLAR 32,20
EURO 34,76
ALTIN 2.419,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kavga etmemek için istifa etti!

CHP millevekili Gürsel Tekin tartışmalı geçen CHP İl Kongresi hakkında konuştu

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bitmesinin ardından CHP millevekili Gürsel Tekin de Abdi İpekçi Spor Salonu'ndan ayrılmak üzere dışarı çıktı. Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ve kongreyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BEN KAVGA İÇİNDE OLMADIM Kİ, İSTİFA ETMEZ KAVGA EDERDİM O ZAMAN

Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında kendisiyle tokalaşmadığının hatırlatılması üzerine "Geçerken Genel Başkan kalabalıktan dolayı olmadı ama dönüşte tokalaştık muhabbet de ettik. Dün Sayın Genel Başkanımla beraberdim ben Kırşehir'de. Benim Sayın Genel Başkanımla herhangi bir sorunum yok. Sayın Genel Başkan'ın yol arkadaşıyım ben. Benim bu örgütte büyük bir sorumluluğum var. Parti içi barışı sağladığım için üst üste iki kez aday olmuşum. 60 yıllık CHP tarihinden yok böyle birşey " dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının eleştirel olduğunun hatırlatılması üzerine Tekin, " Tabii ki haklı. Parti içi kavganın bize getirebileceği birşey yok. 30 yıldır bunları yaşıyoruz. Benim bütün itirazlarım bunlar. Eğer kavga edeceksek toplumun beklentileri karşısında iktidarla kavga edeceğiz " diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ile görüş ayrılıkları olduğu hatırlatılan Tekin, " Ben de insanım. Benim hayatımın her alanında itirazlarım var. Düzene itirazım vardır herşeyden önce. Elbette beni kastetmemiştir kimleri kastettiğini ben biliyorum. Ben kavga içinde olmadım ki, istifa etmez kavga ederdim o zaman. Eğer kavga etmeyip istifa etmişsem, demek ki kavga taraftarı değilim " diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLİ OLARAK TARAFSIZ KALMAYI KENDİME GÖREV EDİNDİM

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na adaylığını koyan isimlere ' Hayırlı olsun ' diyen Tekin, "Her iki arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Umut ediyorum ki demokrasi kazanır CHP kazanır. CHP'nin İstanbul'da yapması gereken çok şey var " dedi. Oy kullanmadığını söyleyen Tekin, " Oy kullanmadım daha önce de beyan etmiştim. Her iki arkadaşımıza da başarılar diliyorum. CHP milletvekili olarak tarafsız kalmayı kendime görev edindim " şeklinde konuştu. Tekin soruları yanıtladıktan sonra kongreden ayrıldı.