BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.420,38
HABER /  POLİTİKA

Artık Türkiye yüzyılı olacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Trabzon gençlik şöleninde konuştu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Trabzon gençlik şöleninde konuştu. 

Başbakan'ın sözlerinden satır başları:

AK Parti 11. Geleneksel Gençlik Şöleni'nin hayırlı olmasını diliyorum. Bu muhteşem organizasyona ev sahipliği yaptıkları için Trabzon teşkilatını, gençlere ve Trabzonlulara teşekkür ediyorum.

Türkiye bugün yine çocuklar gibi şen, yine doludizgin. Bugün artık yeniden Türkiye yüzyılı başlıyor. Dünyanın her yerinde Türkiye konuşuluyor. Gençler, hiçbirinizde tereddüt olmasın, bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacaktır. Güçlü, büyüyten ekonomisiyle, barışa, kardeşliğe hizmet eden aktif dış politikasıyla Türkiye yüzyılı olacaktır. Herbirinizin bu imanı göğsünüzde taşımanızı sizlerden rica ediyorum.

KEDİ GİBİ CHP ASLANA DÖNDÜ

CHP, tahrik edemedikleri orduyu tahkir etmeye başladılar. Kendi yandaşları, yarım porsiyonluk aydınlarıyla orduyu karalamaya başladılar. Demokratik sistemde her kurumun görevi belirlenmiştir. Yargı siyaset yaparsa düzen bozulur, siyaset yargıya müdahale ederse adalet bozulur. Biz herkesin görevini yapması için gayret ediyoruz. Herkes kendi işini yapacak. Biz milli iradeyi zayıflatanların üzerine cesaretle gidiyoruz. Genelkurmay Başkanlığımız önceki hafta bir basın açıklaması yaptı. Her kurum kendisiyle ilgili ithamlara, hakaretlere cevap verme hakkına sahiptir. Kendisiyle ilgili olmak kaydıyla her kurum kendisini, çalışanlarını elbette savunacaktır. Bunda yadırganacak bir şey yok. Bir kendini bilmez çıkacak, askerlere saldıracak, orduda susacak. Kimse kusura bakmasın. Siyasete müdahalelerde susan kedi gibi CHP, Genelkurmay açıklamasında kağıttan kaplana döndüler, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da neredeydiniz? Umutlarını kestiler, yadırgadılar, işi çirkinliğe döktüler. Bugün de milletin yanında değil milletin karşısında duruyorlar. Gençler, sizleri çok önemli bir vazife bekliyor, bizim 9.5 yıllık mücadelemize siz sahip çıkacaksınız.

ANNESİZLİĞİ YÜREĞİMDE YAŞIYORUM

Bugün Anneler Günü. Sabah annenizin elini öptünüz mü? Hayır dualarını aldınız mı? Kısa bir süre önce annemi kaybettim. 58 yaşında öksüzlüğün acısını duyan biri olarak söylüyorum, annenizin kıymetini bilin. Annesizliğin acısını ilk kez yüreğimde yaşıyorum. Yeri geldiği zaman annelerinizin ayağının altını öpün, orada cennetin kapısı var.