BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Katliama ’’cübbeli’’ protesto

Uluslararası Hukukçular Birliği üyesi bir grup hukukçu, üzerlerinde cübbeleriyle Mısır Konsolosluğu önünde Mısır’da darbeyle gelen katliamla...

Abone ol

Uluslararası Hukukçular Birliği üyesi bir grup hukukçu, üzerlerinde cübbeleriyle Mısır Konsolosluğu önünde Mısır’da darbeyle gelen katliamları protesto etti.
Uluslararası Hukukçular Birliği, Mısır’da yaşanan olayları protesto için Beşiktaş’taki Mısır Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Üzerine cübbelerini giyen yaklaşık 15 kişiden oluşan grup ellerinde “Mısır’da darbeciler insanlık suçu işliyor” yazılı pankart taşıyarak, Mısır’da yaşanan darbe vahşetini protesto etti.
Grup adına basın açıklaması yapan Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan; “Mısır’da darbeye karşı direnen barışçıl gösteri yapan masum insanlar üzerine asker ve polis tarafından 14 Ağustos 2013 günü ateş açılmıştır. Yüzlerce masum insan kadın ve çocuk acımazsızca katledilmiştir. Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Darbecilerin katillerin ve emir verenlerin derhal yargılanmaları gerekir” dedi.
Hukukçu Ceylan, Amerika ve Avrupa ülkelerinin Mısır’da yaşanan katliama sessiz kalmasını eleştirdi. Birleşmiş Milletler’in de insanlığa hizmet etmediğini vurgulayan Ceylan, şöyle konuştu: "Birleşmiş Milletler olarak adı var. Birleşmiş Milletler’in gerçek üyeleri devletlerini temsil etmiyor. Bir kısım azınlığın, bir kısım emperyalist güçlerin temsilcisi durumunda. Oradan çıkan kararında ülkelerin çıkarları doğrultusunda olacağını düşünüyoruz. BM lav edilmelidir. BM yeniden örgütlenmeli. Gerçek ülkeleri, insanlarını temsil eden bir kurum haline getirilmelidir.”
Grup, basın açıklamasının ardından konsolosluk kapısına “Mısır’da darbeciler insanlık suçu işliyor” yazılı pankart asarak, olaysız dağıldı.
(İHA)