BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Katliam zanlısını yara bandı ele verdi

Kaçmaya çalışan teröristlerden birinin havaalanında yakalanma anına tanık olan taksi şoförü: "Zanlı hemen teslim oldu. Başındaki yara bandını çıkarınca yara olmadığı, bunu tanınmamak için yaptığı ortaya çıktı."

Abone ol

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Westgate alışveriş merkezinde 67 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliamın ardından Kenya güvenlik güçleri başta olmak üzere ABD, İngiltere, Almanya, Kanada ile Interpol'den uzmanlar da katılıyor.

İçişleri Bakanı Joseph Ole Lenku, adli uzmanların Westgate alışveriş merkezinde kapsamlı bir DNA, parmak izi taraması yürüttüğünü ve silahlarda kullanılan mermileri araştırdığını belirtti. Bakan, 5 militanın öldüğünü doğruladı ve daha başkalarının cesetlerinin de bulunacağını düşündüklerini söyledi.


"YARA BANDI" YAKALATTI İDDİASI

Jomo Kenyatta Havaalanı'nda görevli bir taksi sürücüsü kaçmaya çalışan saldırganlardan birinin havalimanında yakalanma olayına tanık olduğunu iddia ederek, yaşananları DHA mikrofonlarına anlattı. 

Taksi sürücüsü, olayı gerçekleştiren saldırganlardan 35 yaşlarındaki birinin havalimanında üniformalı yabancı uyruklu bir asker tarafından yakalandığını gördüğünü söyleyerek, "Yakalama olayı gözlerimin önünde oldu. Kaçmak isteyen Somali'li bir terörist zanlısıydı. Hiç direnmeden teslim oldu. Üniformalı asker, onun alnında yara bandı olmasından şüphelenmişti. Zanlının başındaki yara bandını çıkarınca başında yara olmadığı ortaya çıktı. Teröristler tanınmasınlar diye böyle şeyler yapıyorlar. Bir plaster onları saklayabiliyor. Aynı şekilde teröristlerin çoğu Somali'lili kadınların giydiği "Bui Buri" elbiseleri giyiyorlar. Genellikle bu elbiseler çarşaf gibi yere kadar uzanıyor. Başörtüsünün siyah olma mecburiyeti yok. Somalili kadınlar kırmızı başörtüsü de takıyorlar. Öğrendiğime göre AVM'ini basan teröristler arasında kadın terörist yok ama kadın elbisesi giymiş teröristler var" dedi.