BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.445,07
HABER /  GÜNCEL

Katliam anında kamarada oynuyordu

Mavi Marmara gemisinde bulunan yolculardan bir grup İstanbul'a döndü. Bebeğin annesinin sözleri dikkat çekiciydi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yardım konvoyunun en küçük yolcusu 1 yaşındaki Kaan Türker Çetin ve annesi Nilüfer İstanbul'a geldi. İsrail'in serbest bıraktığı grup arasında en küçük yolcu Kaan bebek de vardı.

Anne ve bebek döndü ama Mavi Marmara'da çalışan Ekrem Çetin İsrail'de tutuluyor.

"YİNE GİDERİM"

Havaalanında basın mensuplarına konuşan annenin soğukkanlı hali dikkat çekti. "Silah seslerinde kamarada oynuyordu" diyen anne, gemi olursa yine konvoya katılacağını söyledi..

Kucağında minik Kaan ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan anne şunları söyledi:

ORADAKİ BEBEKLERLE OYNAYACAKTI

"Böyle bir şeyin başımıza geleceği de ihtimaller arasındaydı. Gazze’de binlerce milyonlarca bebek var, oraya vardığımızda oğlumla berlikte o bebeklerle oynamak istiyorduk. Yardımları onlara ulaştırmayı planlıyorduk. 'Bakın korkulacak bir şey yok, bebeğimle gelebiliyoruz' diyecektik

"SİLAH SESLERİNDE KAMARADA OYNUYORDU"

"Silah sesleri arasında kamaramızda oynuyorduk. Oğlum dün öğleden beri gergin. Pedagog yardımıyla onu rahatlatacağız.

OĞLUMA GAZ MASKESİ TAKTIM

Oğlumu korumama gerek kalmadı. Saldırı sırasında gemide bebeğin olduğunu biliyorlardı. İç odada kalarak korudum, daha sonra banyoya geçtik. Oğluma gaz meskesi ve can yeleği taktım. 

Eşimi uzaktan gördüm, iyi durumdaydı. Personelden yaralı yoktu, çünkü limana götürmek için muhtaçlardı. Böyle bir şey başımıza gideceğini bilsem yine giderim. Bir gemi daha giderse yine giderim. Perdeler kapalıydı, saldırı anını görmedim. Sadece ses duydum.