BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İsraili destekleyen şok sözler!

Fatih Altaylı İsrail'in kanlı saldırısını yorumlarken HAMAS ve PKK benzerliğini örnekleyerek muhafazakar medyayı hayli kızdıracak gibi.

Abone ol

GAZETECİLER- İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren yardım filosuna yaptığı kanlı saldırının yankıları da yeni polemiklerin kapısını aralıyor. Gazete Habertürk'ün genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, Habertürk ekranlarında yaptığı değerlendirmede ilginç tespitlerde bulundu.

Altaylı'nın açıklamaları özellikle muhafazakar medyada tepki çekecek gibi gözüküyor. İsrail ile HAMAS çelişkisini Türkiye ile PKK arasındaki çelişkiye benzeten Altaylı, 'İsrail biz PKK'ya nasıl bakıyorsak HAMAS'a öyle bakıyor'dedi.

İSRAİL'İN HASSASİYETİNE SAYGI GÖSTERMELİYİZ

Altaylı'nın İsrail saldırısını Kürt sorunu ve PKK ile örnekleyerek değerlendirdiği açıklamaları şöyle:

Yapılanlar savaş nedeni değildir. Şunu da unutmamak gerekir, İsrail'in hassasiyetlerine de saygı göstermeliyiz. Diyelim ki Avrupa'dan bir grup maceraperest ya da bir grup serseri kalksalar ve -Biz PKK'ya yardım götüreceğiz- deseler ve İskenderun Limanı'na demir atmak isteseler Türkiye ne der? Belki İsrail'in yaptığı şeyi yapmaz ya da yapması yanlış olur ama hoş da karşılamaz herhalde. İsrail, HAMAS'a biz PKK'ya nasıl bakıyorsak öyle bakıyor, çok farklı değil yani. HAMAS için denebilirki 'ama onlar seçilmiş' ama o zaman da 'BDP'de bölgede seçilmiş durumda' cevabı verilebilir.