BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kaset savaşlarında asıl bomba 2 Mart'ta

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, 30 Mart seçimleri öncesi yeni kasetlerin piyasaya sürüleceğini yazdı. Hedef ise partilerin adayları...

Abone ol

Kaset savaşlarında ikinci tur başlıyor!

Bu kez ses kayıtlarının hedefi 30 Mart Yerel Seçimleri'nde aday olan isimler... Asıl bombalar ise 2 Mart'tan sonra patlayacak!

Bu iddia Radikal si yazarı 'e ait.

"Dosyalar savaşının 30 Mart adaylarına yönelik artacağı bir döneme giriyoruz. 2 Mart dönüm noktası. Ben dosya savaşları diyorum ya, siz o dosyaların artık yalnızca yazılı değil, sesli, görüntülü de olduğunu biliyorsunuz" diyen Yetkin, dosyaların yalnızca cemaat tarafından değil, rakip siyasi partiler tarafından da ortaya döküleceğini iddia etti.

SÜMENALTI EDİLEN DOSYALAR

İşte Yetkin'in iddiaları...

18 Şubat'ta partilerin adaylarını Yüksek Seçim Kurulu'na YSK bildirmeleri için son gündü.  Dolayısıyla adaylar kesinleşti. Siyasi kulisteki iddialara göre, 17 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmasından bu yana etrafta uçuşan yasal ve yaşadışı kayıtlar, bugünler için sümenaltı edilmiş, belgelerin özellikle aday olarak YSK’ya bildirilmiş isimler aleyhine ortaya dökülmesinin zamanı geldi.

...Bu dosyaların tek kaynağı Gülenciler olmayabilir, siyasi partilerin birbirlerine karşı bir süredir eşzamanlı mayın döşeme ve mayın temizleme faaliyetine hazırlandığı bir sır değil.

Amaç, özellikle kilit seçim bölgelerinde rakip adayların adaylıktan çekilmesine yol açmak. Düne kadar aday değiştirmek kolaydı, artık yasal süreç başladı. Bu nedele rakip partileri, adayları zr durumda bırakmak daha kolay. O yüzden dosya savaşlarında ikinci tur başlıyor diyoruz. Ama yine siyaset kulisine göre ellerinde dosya biriktirenler, asıl vurucu cephaneyi üçüncü aşmaya saklıyor olabilir.

HÜKÜMETİN CANI YANABİLİR

Buna göre üçüncü 2 Mart’tan itibaren başlayacak.

YSK’nın aday listelerini kesinleştirmesinin, yani istifa, ölüm gibi nedenlerle boşalabilecek aday listelerinde değişiklik imkanının son tarihi 2 Mart'ta.

Dosya savaşlarının ikinci ve üçüncü aşamaları can yakabilir, özellikle iktidar kanadında.