BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Petshoplar esir pazarı gibi!

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü türkkan Çevre Komisyonu'nda konuştu.

Abone ol

Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapmak için hazırlanan yeni tasarı hakkında görüşmeler yapmak üzere Çevre Komisyonu'na katılan Türkkan, Komisyonda yaptığı konuşmada, belediyelerin uygulamaya koyduğu hayvan barınaklarının durumunun içler acısı olduğunu belirtti.

Hayvanların ormanlarda toplanması fikrinin de hayvanların katliamı demek olduğunu belirten Türkkan, pet shoplarda satışa sunulan hayvanların durumunun, ortaçağdaki esir pazarlarından bir farkı olmadığını anlattı.

20'İNCİ YÜZYILIN ESİR PAZAR GÖRÜNTÜLERİ

MHP'li Türkkan, "Bir canavarın kediyi vahşice öldürmesi bu tasarının gündeme alınmasına neden oldu. Sayın Bakan bir gün herhangi bir belediyenin barınağına gidin. O kediyi vahşice öldürülmesinden farkı olmayan tablolar göreceksiniz. Belediyelerin yaptığı hayvanlara eziyet haline gelmiş durumda. İfadesini kullandı. Türkkan sözlerine şöyle devam etti.

“ Şimdiden Kandıra'dan feryatlar geliyor. İstanbul'dan ne kadar atılan hayvan varsa buraya getiriliyor. Bu kadar hayvanı orada bakacak imkan yok. Belgrad ormanı sahipsiz hayvanlarla dolu. Petshop'lar hayvana eziyet yerleridir, oralarda 20. yüzyılın esir pazarı görüntüleri var"