BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.408,47
HABER /  DÜNYA

Kasaptan uzun yaşamın sırları

Karadziç'in yazılarını okuyanlar inanmakta güçlük çekiyor. Katliamın mimarı insanlara ve doğaya aşık biri çıktı.

Abone ol

Belgrad'da yakalanan ve ''Sırp Kasabı'' olarak bilinen Radovan Karadziç'in, yeni hayatına dair bilgiler duyanları hayrete düşürüyor. Karadziç'in, ''Dr. Dragan David Dabic'' adıyla alternatif tıp yöntemleri üzerine danışmanlık yaptığı ortaya çıktı.

Karadziç'in sahte kimliğiyle "Healthy Life" dergisinde köşe yazarlığı yaptığı ve okuyucularıyla sağlıklı yaşam sırları paylaştığı belirlendi.

"Dr. Dragan David Dabic", 60 yıl önce Kraljevo yakınındaki Kovaçi adlı Sırp köyünde doğdu. Küçük bir çocukken ormanları ve dağları seviyordu.

Karadziç, gençliğinde Belgrad'a taşındı; oradan Moskova'ya geçerek Moskova devlet üniversitesinde psikiyatri doktorası derecesi aldı.

Hindistan ve Japonya'da bulunana Karadziç, Çin'de zihin-beden kontrolü ağırlıklı yoga ve Çin bitkileri üzerine çalıştı.

Yeni kimliğiyle internet sitesi açmış

Bu bilgiler, Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadziç'in "Dr. Dragan David Dabic" olarak açtığı "dragandabic.com" adlı internet sitesinden.

Yalnızca kendisine yeni bir isim vermekle kalmayıp yeni bir hayat da kuran Karadziç'in, bu kimliğiyle Sırbistan'da alternatif tedavi ve biyoenerji alanlarında Balkanlarda en etkili isimlerden biri olduğu belirtiliyor.

Karadziç'in "Dabiç" adı altında açtığı internet sitesinde 10 favori Çin atasözü de var:

- Yeterince güçlü değilseniz, ağır yük taşımayın.
- Kelimeleriniz değersiz ise nasihat vermeyin.
- Düşmanları ile mutabık olamayanı düşmanları kontrol eder.

İnternet sitesinde Karadziç'in forum veya televizyonlara konuk olarak çağırılmak için mail adresi de var.

Sağlık yaşam hakkında yazılar yazmış

Karadziç, "Dabiç" adıyla "Healthy Life" (Sağlıklı Yaşam) adlı dergide de köşe yazarlığı işine de soyunmuş.

Bir zamanların "Sırp Kasabı" olarak bilinen ve binlerce kişinin ölümünden sorumlu Karadziç, uzun yaşamın sırlarını paylaşmış. İşte Dr. Dabiç, yani Radovan Karadziç'ten bazı öneriler:

Meditasyon üzerine:
"Önemli olan dua ile geçirdiğiniz zaman ya da ibadet şekliniz değil, günlük hayatın telaşından kurtulup kendinize döndüğünüz anlardır."

Vücut bakımı üzerine:
"Vücudumuzun fonksiyonlarını kendi irademizle değiştiremesek de, onları, gıda, ses, koku, görüntü gibi içimize aldığımız maddelerle değiştirebiliriz. Ancak, esas etki, düşüncelerimizden ve duygularımızdan kaynaklanır. Eğer bunlar kötüyse, kendi içimizdeki yaşam süreci de kötü olacaktır."

Bu satırların yazarı Dabiç'in, Karadziç olduğu ortaya çıktığında, onu yeni kimliğiyle tanıyanlar, yazılarını okuyanlar, onun Avrupa'da II. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük katliamın mimarı olduğuna inanmakta güçlük çekiyor.