BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.398,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal'da Ramazan coşkulu başladı

Ramazan’ın ilk iftarı Kartal’da kurulan iftar sofralarında coşku ile başladı. Kartallılar iftarını açtıktan sonra düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Abone ol

İslam Aleminin büyük sabırsızlıkla beklediği Ramazan ayı geldi. Sıcakların en çok hissedildiği Ağustos ayına rastlayan ve bu sene günde ortalama 16 saat tutulacak olan oruçlar için Kartal Belediyesi çalışmalarını da tamamladı.

Ramazan ayı boyunca mahallelerde açtığı iftar sofraları ile yaklaşık 150 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Kartal Belediyesi ayrıca düzenlediği etkinliklerle de Ramazanı renklendirmeyi planlıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan’ın başlaması ile Kartal’da iftar sofraları da dolmaya başladı. Kartal Belediyesi tarafından mahallelerde belirlenen salonlarda kurulan iftar sofraları ilk gün binlerce kişiyi ağırladı. Yemek firması tarafından günlük ve steril ortamda yapılan yemekler iftar saatinde sağlıklı bir şekilde Kartallılarla buluşturuldu. İlk gün ortalama 5 bin kişinin beş çeşit yemek menüsü ile iftarını açtığı sofralarda genç yaşlı her kesimden iftarını tamamladı.

Mahallelerde 9 ayrı noktada oluşturduğu iftar sofraları ile çadır kültürünü kaldıran Kartal Belediyesi, tek merkezden iftar dağıtımı yapmak yerine mahallelerde belirlediği salonlarda vatandaşlara hizmet ulaştırdı. Bu vesile ile ihtiyaç sahiplerine bire bir ulaşan Kartal Belediyesi, halk hizmetini de en iyi şekilde sergilemiş oldu.

Ayrıca, halkın her koşulda iftarını rahat açabilmesi için ilçedeki tek iftar çadırını Anadolu yakasının en yoğun hastane bölgesine kuran Kartal Belediyesi bu projesi ile de Kartallıların beğenisini topladı.
Hastanelerde yatan binlerce hasta yakının iftarını açtığı Kartal Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Koşuyolu Kalp hastanelerinin bulunduğu bölgenin bahçesine kurduğu çadırla hasta yakınlarının takdirini toplayan Kartal Belediyesi ayrıca, iftar çadırında yine hasta yakınları için sahur yemeği de veriyor.

Kartal Belediyesinin kardeş belediyesi olan Bosna Hersek Visoko’dan gelen gazeteci heyetinin de iftar noktaları hakkında inceleme yaparak çadırda iftarını açtığı Ramazan’da, akşam etkinlikleri de ilk gün itibari ile başladı. Ramazan ayı boyunca iftar saatinden sonra her mahallede düzenlenecek etkinliklerle Ramazan akşamlarının doyumsuz hale getirmeye çabalayan Kartal Belediyesi, konserler, tiyatrolar, sinema gösterimleri ve gölge oyunları ile Kartallıları doyasıya eğlendirmeyi amaçlıyor. Ramazanın ilk günü Grup Karapatlıcan’ın sahne aldığı etkinliklerde Sineme gösterimleri de mahallelerde Kartallılarla buluştu.