BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Kartal'da bonzai çetesine darbe

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturuyla mücadelede müthiş bir başarıya imza attı

Abone ol

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları operasyonda yaklaşık 18 kilogram bonzai, bonzai yapımında kullanılan çok miktarda hammadde ve silahla ele geçirildi.

Piyasa değeri yaklaşık 300 bin lira olan bonzainin satışını ve imalatını gerçekleştirdikleri belirlenen 5 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Kartal Asayiş Büro Amirliği ekipleri bonzai olarak adlandırılan sentetik uyuşturucunun satışını gerçekleştirdikleri tespit edilen şahısları fiziki takibe aldı. Yaklaşık bir haftalık takip sonucu, şüpheliler Sidar B., Fırat Y., Çağla Y., Müjdat T. ve Umut K. isimli şahısların birbirleri ile irtibatlı oldukları ve bonzai satışının yanında imalatını da gerçekleştirdikleri belirlendi. Şüphelilerin eş zamanlı olarak ikametlerine operasyon yapan polis, çuvallar içerisinde yaklaşık 18 kilogram imalatı tamamlanmış bonzai maddesinin yanı sıra bonzai imalatında kullanılan çok miktarda kimyasal madde ve malzeme ele geçirdi. Operasyonda ayrıca tabanca ve pompalı tüfek ve bunlara ait mühimmat da bulundu.

Gözaltına alınan zanlılar ele geçirilen malzemelerle birlikte Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Zanlıların adreslerinde ele geçirilen malzemelere ise şöyle: Çuvallar içerisinde konulmuş yaklaşık 18 kilogram bonzai, poşetler içerisine konulmuş yaklaşık 4 kilogram bonzai imalatında kullanılan kimyasal toz, 10 kilogramlık teneke içerisinde bonzai yapımında kullanılan kimyasal sıvı, 3742 adet ‘Extacy’ olarak bilinen uyuşturucu hap, bonzai imalatı sırasında etkilenmemek için zanlıların kullandığı gaz maskeleri, bonzailerin ambalajlanmasında kullanılan malzemeler ile hassas terazi gibi çok sayıda malzeme. Ayrıca şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bir adet tabanca ile dört adet pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda fişek.

Uyuşturcu kullanmak ve satmak suçlarından çok sayıda sabıkalarının bulunduğu öğrenilen zanlılar Asayiş Büro Amirliği'nde tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Asayiş Büro Amirliği'nden çıkarken görüntülenen zanlılar basın mensuplarının görüntü almalarına ve soru sormalarına tepki gösterdi.