BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.452,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal Neşet Ertaş'ı bağrına bastı

Kartal Belediyesi'nin “Her Yer Festival” sloganı ile başlattığı Kartal Kültür ve Sanat Festivali, bozkırın sesi ünlü sanatçı Neşet Ertaş’ın muhteşem konseri ile son buldu.

Abone ol

Kartallılara, Anadolu’nun ezgilerinden derleme sunan Ertaş’a konser sonun da Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından Kartal Maketi hediye edildi.

Bozkırın Tezenesi (Bozkırın Mızrabı) diye anılan ve Türkülerin yaşayan en önemli ustalarından biri olan Neşet Ertaş Kartal’da sevenleri ile bir araya geldi. Orta Anadolu’nun çığlığı olan ve yüreğiyle söylediği türkülerle hayranlarının gönlünde taht kuran usta sanatçı Kartallılara unutulmayacak bir gece yaşattı.

Bozlak ve oyun havalarından derlediği repertuarını hayranları için seslendiren halk ozanı Ertaş, kendisini izlemeye gelenleri söylediği eserlerle kendinden geçirdi. Hayranlarının konser boyunca attığı “Neşet Baba” sloganları ile türkülerini söyleyen usta sanatçı ,gecenin ilerleyen saatlerine doğru mızrabını oyun havaları için salladı. Kartal Meydanını dolduran binlerce kişinin hep birlikte oyunlar oynadığı gecede Ertaş söylediği bozlaklarla izleyenleri Anadolu mozaiğinde gezintiye çıkarttı.