BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.414,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars'da köy evleri modernleşiyor

Çıplaklı köyünde son yıllarda vatandaşlar beton arma evler yaparak etrafına ektikleri rengarenk çiçekleriyle adete göz kamaştırıyor.

Abone ol

Yaz tatilini memleketlerinde geçiren köylü genç kızlar, evlerinin kenarlarına ektikleri çiçeklerle botanik bahçesine çevirdiler.

Köyde ikamet eden Rabia Kaptan, bayram ziyareti için gelen misafirlerine çiçeklerin arasında baklava, kola ve kurabiye ikramlarında bulundu. Ayaklarının tozlarıyla gelen misafirler kendilerini rengarenk açan çiçeklerin arasına atarak her bir çiçekten birer koku aldılar.

Bahçeye benzer özellik ve gereksinime sahip olan bitkiler için özel yaşam alanları oluşturulmuş olduğunu gören misafirlerden Ezgi Yılmaz, bir anda gözlerine inanamadı. Dağlık bölgelerde doğal olarak yetişen dağ çamı, dağ muşmulası gibi bitkilere dikkat çeken Rabia Kaptan, "Bizler topraklı köy evlerinden kurtulmak için her türlü yolları denemek zorunda kaldık. Bacaları topraklardan olan evlerin üzerimize ha uçtu ha uçacak korkusuyla yaşadık. Ama artık babalarımızın beton arma evler yaparak bizleri yaşana bilecek olan tehlikelerden kurtardı. Şimdi ise beton arma evler yaparak etrafına ektiğimiz çeşitli çiçeklerle güzelleştiriyoruz” dedi.
Öte yandan misafir Ezgi Yılmaz, "Huzur dolu bir ortamda çiçek kokularını da içerimize çekerek geçireceğimiz sonbahar havası bizleri çok mutlu edecektir. Şu anda çok farlı bir ortamı var, yaşayan bu canlı bitkileri bir arada görmek bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

Daha sonra, evinin bahçesinin önünde bulunan çiçeklerin arasında masa ve sandalyelere oturarak dinlenme keyfi yaşadılar ve çiçeklerin kokusunu teneffüs ettiler.