BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.459,46
HABER /  GÜNCEL

Karlov suikastı davasında iki tahliye

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov suikastıyla ilgili görülen davada, sanıklardan Ufuk Gül ve Hasan Tunç'un tahliyesine karar verildi.

Abone ol

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 28 sanıklı davada eski MİT Rus Masası görevlisi Vehbi Kürşad Akalın savunma yaptı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Cezaevinde bulunan tutuklu kimi sanıklarla video konferans sistemiyle bağlantı kurulan duruşmada savunmasını yapan Akalın, örgütle irtibatı olmayan, Isparta merkezde bulunan dershanede üniversiteye hazırlandığını, 2007'de Hacettepe Üniversitesi kamu yönetimi bölümüne girdiğini anlattı.

Dışişleri Başkanlığı'nda çalıştı

Akalın, 2012'de mezun olmasının ardından girdiği KPSS'de yüksek puan aldığını, MİT'in de arasında bulunduğu birçok kurumun genel uzmanlık kadrolarına başvurduğunu, altı ay kadar Milli Eğitim Bakanlığında uzman yardımcısı olarak çalıştığını, Ekim 2013'te ise Dışişleri Bakanlığında çalışmaya başladığını ifade etti.

MİT'te ise 2014'te görev aldığını bildiren Akalın, Şubat 2015'te İstihbarata Karşı Koyma (İKK) Başkanlığına atandığını, burada da İKK Rus Masası emrine verildiğini aktardı.

Akalın, görevinin bilgi toplamak değil, toplanan bilgiyi işlemek olduğunu bildirerek, bilgi toplama adına yapabildiği tek işin Rus istihbaratçıların ve iltisaklarının telefon sinyal, arama, aranma gibi bilgilerinin kendisine verilen yetki çerçevesinde analiz etmek olduğunu ifade etti.