BIST 10.857
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.434,39
HABER /  GÜNCEL

Karla mücadele raylarda da sürüyor!

Kara kış sadece karayollarını değil tren raylarını da kardan etkiliyor...

Abone ol

Tıpkı karayollarındaki gibi demiryollarında da kar temizleme çalışmaları yapılıyor. Ankara-Konya yüksek hızlı tren hattı da onlardan biri.

Kar kış sadece kara ve havayollarını olumsuz etkilemedi. Demiryolları da nasibini alıyor. Ankara-Konya yüksek hızlı tren hattı bunlardan sadece biri. Devlet Demiryolları'na bağlı 50 kişilik ekip bu hatta 24 saat çalışıyor.

Kar ve tipinin yoğunlukla başladığı 24 Şubat'tan bu yana raylarda biriken karlar temizleniyor. TCDD YHT Trafik Müdürü Mükerrem Aydoğdu, "24 saat aralıksız o tarihten beri yolu açık tutmaya çalışıyoruz. Yer yer 2 metreyi aşan sürgünler oluyor bu sürgünleri kaldırmaya çalışıyoruz" dedi. Bunun için dizel makinalar, trenlerin önlerinde gidiyor. Ama bazı bölümlere makinalar giremeyince iş insan gücüne kalıyor.

Aydoğdu, "Makas bölgelerinde el gücü ile personelimizi çalıştırıyoruz" diye konuştu. Ama kar şiddetini artırınca ne personel ne de makinalar yeterli oluyor. TCDD YHT Trafik Müdürü, "Bir önceki yağan kar döneminde oldu 5 metreyi aşan makinanın boyunu aşan sürgünler oldu o dönemde hızlı treni ilerletemedik" ifadelerini konuştu.