BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Karınca boyundan büyük iş yaptı

Karıncadaki azmi bilmeyen yok. Alanya'daki bu karınca engel tanımadı. Yaptığı işi görünce çok şaşıracaksınız.

Abone ol

Yaklaşan kış öncesi gıda ve dolgu malzemelerini yuvalarına taşımaya çalışan karıncalardan birisi, kendisinden en az 10 kat büyük izmariti yaklaşık 16 metre uzaklıktaki yuvasına taşıdı.

Karınca hem çevreyi temizledi hem de kışlık ihtiyacını giderdi. Kat kat büyüklükteki izmariti metrelerce taşıdı. Engelleri birer bire aşmasını bildi bu azimli minik hayvan.

5 METRE GİTTİ ÖNÜNE 25 SANTİMLİ ENGEL ÇIKTI

İzmariti 5 metre durmaksızın götüren karınca, önüne çıkan basamağı aşmak için bayağı çaba sarf etti. Yaklaşık 25 santimetre olan engele tırmanmaya çalışan karınca tam engeli aşmak üzereyken aşağı kaydı. Dördüncü denemesinde de engeli geçemeyen karınca, engeli farklı bir yerden aşmak için arayışa girdi.

SOLUNDAN GİTTİ VE TEPEYE ÇIKTI

Engelin biraz soluna doğru giden karınca, kaygan olmayan yer bularak sonunda tepeye çıkmayı başardı. Tepede yaklaşık 50 santimetre daha ilerleyen karınca bu kez aşağı inmenin yollarını aradı.

İZMARİTİ AĞZIYLA TUTARAK 25 SANTİM AŞAĞI İNDİRDİ

Hiç dinlenmeyen karınca, izmariti 25 santimetre yüksekte bulunduğu yerden aşağı atmak yerine ağzıyla tutarak indirdi. Önüne çıkan ufak engelleri de aşarak 10 metre daha giden karınca yuvaya yaklaşmayı zorda olsa başardı.

DİĞERLERİNİN YARDIMIYLA YUVAYA SOKTULAR

İzmaritle gelen karıncayı gören yuvadaki diğer karıncalar da el birliğiyle kışın dolgu malzemesi olarak kullanacakları izmariti yuvaya soktu.

9-10 DEFA ENGELLERİ AŞMAYA ÇALIŞTI

Karıncanın başarısını şaşkınlıkla izleyen Mustafa Özen, "Karınca uzun mesafeden sigara izmaritini yılmadan taşıdı. Üst üste 9-10 defa engelleri aşmaya çalıştı. Sonunda yuvaya izmariti ulaştırmayı başardı. Sigara izmaritini yuvada ne yapacağını tahmin bile edemiyorum." dedi.


İbrahim Yılmaz da merakını gidermek için takibe aldığı karıncanın azminin kendisini derinden etkilediğini belirtti. Önüne çıkan engelleri zor da olsa aşan karıncanın sigara izmariti yuvasına taşıdığını an be an gözlemlediğini kaydeden Yılmaz, "Sigara izmaritini yuvasına götüren karıncaların 'tiryaki' olduğunu düşünüyorum." diyerek espri yaptı.

İŞTE KARINCANIN DERS VEREN AZMİ

[PAGE]