BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Karikatürist Musa Kart kimdir neden gözaltına alındı?

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı olan karikatürist Musa Kart kendisi gidip teslim oldu. Öncesinde ise açıklama yaptı ve bakın neler söyledi!

Abone ol

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı alınan Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve karikatürist Musa Kart önce açıklama yaptı ardından polise gidip teslim oldu.

Kart, Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binasının önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır ülkede yaşanılanları karikatüre dönüştürmeye çalıştığını ancak şu anda bir karikatürün içinde yaşadığını hissettiğini söyledi.

Bugüne kadar FETÖ ve PKK ile ilgili yüzlerce, binlerce karikatür çizdiğini aktaran Kart, "Ama bugün öne sürülen gerekçeye baktığımızda gerçekten bir komiği yaşıyoruz." diye konuştu.

BEN DE TESLİM OLMAYA GİDİYORUM
Kart, baskılarla kimsenin korkutulamayacağını, karşılaşılan tabloyu vicdan sahibi insanların kabul etmesinin mümkün olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Dünyaya anlatamazsınız bunu. Sadece karikatür çizdiğim için bugün gözaltına alınıyorum. Herkes bu tabloyu yerli yerine oturtacaktır diye düşünüyorum. Şu anda 6-7 tane gözaltına alınan arkadaşlarımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok. Yazdığım, çizdiğim herkesin gözü önünde."

Sabah 05.00 sıraların evinin polisler tarafından arandığını, hukukçu arkadaşlarının teklifi üzerine gazeteye geldiğini ifade eden Kart, daha sonra gazetenin bir hukukçusuyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gitti.