BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.478,99
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet'e operasyonun asıl sebebi ne bir maddeye dikkat!

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonun gerekçesi ortaya çıktı. Cumhuriyet'teki operasyonun asıl sebebi FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimine yardım suçlaması çıktı.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bu sabah başlatılan operasyonda 13 yazar ve yönetici hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Bu isimlerin evlerinde arama yapılırken operasyonun asıl sebebi de ortaya çıktı.

Operasyonun gerekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Bu gerekçeler arasında FETÖ'ye yardım suçu bulunuyor.

Açıklamada bu konuda şöyle denildi;

"Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, “FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır".

AÇIKLAMADAKİ BİR MADDEYE DİKKAT!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen açıklamada gerekçelerden biri de vakıf yönetiminin usülsüz olarak oluşturulduğu iddiası.

Bu konuda Cumhuriyet Vakfı'nın mevcut yönetimi gazetenin ilk sayfasından Mustafa Balbay'ı suçlamıştı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Akın Atalay, Balbay'ı twitter hesabından hedef alarak iktidarla bir olup yönetimi ele geçirmeye çalışmakla itham etmişti. Atalay attığı bir twitte isim vermeden Balbay için şöyle yazmıştı;

-Üzüntü verici olan, 'Atatürkçü', 'Yurtsever', 'Cumhuriyetçi' geçinip, bu gazete sayesinde hâlâ itibar gören bazı muhterislerin, hırsının akıllarının önüne geçmesidir. Saray'ın destek ve himayesinde Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetimine gelmek için kirli işbirliği hangi aklın ürünüdür?

MUSTAFA BALBAY GÖZALTILAR İÇİN NE DEDİ?

Cumhuriyet Gazetesi'ndeki gözaltılar için Balbay'ın ne diyeceği haliyle merak konusu olmuştu. Balbay twitter hesabından iki mesaj attı ve şöyle yazdı;

CEM KÜÇÜK : KEMALİSTLERE TESLİMİ

TGRT Haber'de konuşan Cem Küçük operasyon için 'Bu operasyon Cumhuriyet Gazetesi'nin FETÖ'cü - PKK'lılardan alınıp Kemalist Atatürkçülere teslimidir. Kemalist ve Atatürkçüler rahat olsun. Ben inanıyorum ki onlar da operasyonu destekliyorlar" dedi. Bu sözler de operasyonun 'asıl' sebebiyle ilgili bilgileri doğrulamış oldu.  

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASINDAKİ O MADDE!

Başsavcılığın yaptığı açıklama metninde yöneltilen suçlamalar şöyle;

-"Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık Anonim Şirketi (Cumhuriyet Gazetesi) ve gazetenin imtiyaz sahibi konusundaki Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, PKK/KCK ve FETÖ/PDY Terör örgütlerine müzahir (yardımcı) olduklarına,

-02/04/2013 tarih ve 2013/4 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna,

-15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler

-Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18/08/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır.

-Soruşturma kapsamında alınan MASAK Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alınmış olup soruşturma işlemlerine devam edilmektedir"