BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kardeşlik için çağrı yapıldı

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut,herkese sağduyu çağrısı yaptı

Abone ol

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut "Yakaladığımız demokratik seviye ve kültürün geriye gitmemesi için milletimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesiyle başlayan olayların son bulması için dün Haliç Kongre Merkezi'nde sağduyu çağrısı yaptı. Anti demokratik ortam oluşturmaya yönelik davranışlara milletin itibar etmeyeceğini belirten Akbulut "Yaşanılan olaylar bahane edilerek, yakaladığımız demokratik seviye ve kültürün geriye gitmemesi için milletimizi basiretli ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Birliğimiz, beraberleğimiz, kardeşliğimiz ve ülkemizin geleceği için herkesi; sağ duyuya, sükunete, insafa ve anlayışa davet ediyoruz" dedi. Abant Platformu da bir açıklama yaparak taraflara itidal çağrısında bulundu.

Saygı duyulmalı

TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Akbulut, yurt içinde ve dışında bazı güçlerin Türkiye'deki barış ortamından rahatsız olduğunu savunarak, şöyle konuştu: "Ülkemizin büyümesi ve sosyal barışın sağlanması, genç ve dinamik nüfusuyla geleceğin dünyasında hak ettiği oyun kurucu yeri almasını hazmedemeyen bu güçler, Gezi Parkı hadisesini bir işaret fişeği olarak kullanmak istemişlerdir. Antidemokratik ortam oluşturmaya yönelik yapılan bu tür davranışları milletimiz birçok kez görmüş ve tecrübe etmiştir. Milletimizin bu türden davranışlara itibar etmeyeceği açıktır. Halkın seçim sonucu tercihlerine saygı duyulmalı, demokrasi dışı yollara başvurulmamalıdır."