BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kardeşleri için okulu bırakıp çoban oldular!

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan ve geçirdiği kaza sonucu bir gözü görmeyen kardeşlerinin tedavisi için okulu bıralıp çoban oldular.

Abone ol

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan ve geçirdiği kaza sonucu bir gözü görmeyen kardeşlerinin tedavisi için okulu bırakan ağabeyleri, çobanlıktan kazandıkları para ile kardeşlerini ameliyat ettirdi.

İlçenin Beydağı köyünde tek odalı bir evde yaşayan 6 nüfuslu Gencer ailesinin hayatı, 8 yıl önce kanser hastası olan babaları Muhlis Gencer'in yaşamını yitirmesiyle adeta drama dönüştü.

Baba Gencer'in ölümünden sonra zor günler geçiren aile, en küçük çocukları olan Yaprak'ın (8), henüz 2 yaşındayken geçirdiği kaza sonrası bir gözünü kaybetmesiyle bir kez daha sarsıldı.

Bir gözü görmeyen kardeşlerini tedavi ettirmek amacıyla çaba gösteren ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu başaramayan Gencer ailesinin çocukları Barış (14), Savaş (12) ve Ferhat (11), geçen yıl eğitimlerini yarıda bırakarak kardeşlerini ameliyat ettirmek için çobanlık yapmaya karar verdi.

Çevre köylerde bir yıl süresince çobanlık yapan üç kardeş, biriktirdikleri para ve devletin sağladığı imkanla Yaprak'ı ameliyat ettirdi.

Gözündeki görme kaybı az da olsa düzelen ve tamamen iyileşmesi için yalnızca bir operasyon daha geçirmesi gereken Yaprak, şimdi sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Beydağı İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Yaprak, AA muhabirine, gözünün görmemesi nedeniyle arkadaşlarının kendisi ile oynamadığını, bu durumun da psikolojisini olumsuz etkilediğini anlattı.

Gözünün iyileşmesini ve sağlığına kavuşmak istediğini vurgulayan küçük Yaprak, ''Eğer bir ameliyat daha olursam gözüm tamamen görecek ve rahatlıkla okula gidebileceğim. Ağabeylerim benim için okulu bıraktı. Ama ancak bu kadarını yapabildiler. Hayırseverlerin bana ve aileme yardım etmesini istiyorum'' dedi.

Kardeşinin tedavisi için çobanlık yaptığı sırada 4 ay önce ayağının kırıldığını belirten ağabey Savaş Gencer ise geçen yıl kardeşinin ameliyatı için gerekli olan parayı biriktirmek amacıyla eğitimini yarıda bıraktığını kaydetti.

TEK ODALI BİR EVDE KALIYORUZ

Ailede çalışacak başka kimse olmadığı için iki kardeşiyle okuldan ayrılmak zorunda kaldıklarına değinen Gencer, şöyle konuştu:

''Çobanlıktan kazandığımız para ile kardeşimin ameliyat olmasını sağladık. Ama gözü tam açılmadı. Annem ve 5 kardeşim ile tek odalı bir evde kalıyoruz. İmkanımız olmadığı için son ameliyatını yaptıramadık. Hayırseverlerden kardeşim için yardım bekliyoruz. Kardeşimin gözünün iyileşmesini ve okula devam etmesini istiyorum. Eğer gözü tamamen iyileşirse biz de yarıda bıraktığımız okulumuza devam ederiz.''

Kardeşinin tedavisi için okulu bırakan Ferhat Gencer de ailece zor şartlarda yaşam mücadelesi vermelerine rağmen tek isteğinin kardeşi Yaprak'ın sağlığına kavuşması olduğunu dile getirdi.