BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.387,07
HABER /  GÜNCEL

Ve kış geldi! İşte kar yağışı olacak iller

Trakya bölgesinde hafta sonundan bu yana etkili olan yağmur, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Hafta içi de yurtta kar var.

Abone ol

Meteoroloji uyarı verdi karakış yurda giriş yaptı. İstanbul ve Ankara bu hafta bitmeden karla kaplanacak. Yılın ilk etkili kar yağışı ise Edirne'de, gece saatlerinde başladı. Kent bir anda beyaza büründü. 

Meteoroloji yayınladığı uyarıda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları 8-10 derece düşeceğini duyurdu. Ani soğuma beraberinde yağmur, kar ve şiddetli rüzgar getirecek.

ANKARA'YA KAR GELİYOR

Karlı karışık yağmur ve kar yağışlarının hafta ortasında yurdun Doğu kesimlerinde, Ankara’nın yükseklerinde etkili olması bekleniyor.

Perşembe ve Cuma günü de iç ve Doğu kesimlerinin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

Cuma günü Ankara’da kar bekleniyor.

İSTANBUL'DA PERŞEMBE GÜNÜ KAR VAR

İstanbul 'da da Çarşamba gününe kadar devam edecek sağanak yağış Perşembe günü yerini kar yağışına bırakacak. Aralıklarla yağacak olan karın fazla etkili olması beklenmiyor.

EDİRNE KARLA KAPLANDI

edirne-kar-yağişi.jpg
Hava sıcaklığının 3 derece olduğu Edirne'de, akşam saatlerinde etkili olan yağmur, gece ilerleyen saatlerde yerini kara bıraktı.

Kar yağışı nedeniyle binaların çatıları ile otomobillerin üzeri beyaza büründü. Kar yağışı, ulaşımda ise sıkıntı yaratmadı. Geçtiğimiz yıl Edirne'ye ilk kar 17 Ekimde düşerken, bu yılın ilk karı ise 4 Aralık'ta yağdı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının en düşük 3, en yüksek ise 8 derece olmasının beklendiği kentte, yağmur yağışının etkili olacağını bildirdi.

KAPIKULE'DEN GİREN TIRLAR BEMBEYAZ

edirne-kar.20121204084721.jpg

Yurda giriş yapan ve çıkış için sıra bekleyen TIR’lar karla kaplandı. Gümrük sahası civarındaki ağaçlar kış aylarının kartpostallık manzaralarını oluşturdu.

Türkiye’den çıkış yapmak için bekleyen bir TIR sürücüsü, kar yağışının saat 02.00’de başladığını ve aralıksız devam ettiğini söyledi.

SEFERLER İPTAL

Marmara Denizi'nde etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 07.30'daki Bandırma - Yenikapı - Bostanci Deniz Otobüsü, saat 07.30'daki Yalova - Yenikapı Deniz Otobüsü ve saat 08.00'daki Armutlu - Armutlu T.K. - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre rüzgar kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s-kuvvetli fırtına) esecek.

İstanbul'da hava durumunun çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, Fırtına akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Öte yandan İstanbul'da etkili olan yağış yüzünden araçlar yollarda ilerlemekte zorluk çekti.