BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  GÜNCEL

Ünlü firariden inanılmaz dalgınlık

Orta Amerika ülkesi Belize’de lüks bir yaşam sürerken kaçak konumuna düşen John McAfee, kendi kendini ihbar etti. Nasıl mı?

Abone ol

Güvenlik yazılımı şirketi McAfee’nin kurucusu John McAfee, geçtiğimiz ayın ortasında komşusunun öldürülmesiyle sonuçlanan cinayetin ardından kayıplara karışmıştı.

Ntvmsnbc sitesinin haberine göre, bulunduğu takdirde öldürüleceğine inanan ve kaçışını sürdüren McAfee'nin, iPhone 4S ile çekilen bir fotoğrafla bulunduğu yeri ifşa ettiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz hafta yakalandığına dair yanlış haberler ortaya atılan McAfee, blog sayfasında verdiği en son bilgiye göre, Belize’yi iki gazeteci ve sevgilisi Sam ile terk etti.

Belize hükümetinin kendisini istemediğini ve öldürtmeye çalıştığını öne süren McAfee, Wired dergisine verdiği röportajda, ‘hükümete ait silahlı kişilerin yanlışlıkla kendisi yerine komşusunu vurduğunu, eğer yakalanırsa öldürüleceğini’ söyleyen McAfee, buna rağmen Belize’yi terk etmeyeceğini ifade etmişti.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle ileri derecede paranoyak olduğu öne sürülen 64 yaşındaki McAfee, yanındaki gazeteciler aracılığıyla yapacağı açıklamalarla ‘ilaç bağımlısı bir deli olup olmadığını’ herkese göstereceğini söyledi.

VICE İLE FİRARDA
ABD’li milyoner yazılımcıyı, Vice gazetesinden iki kişi takip ediyor. Vice genel yayın yönetmeni Rocco Castoro ve fotoğrafçı Robert King, en son 12 saat önce girdikleri kısa haberde, McAfee ile dört gündür beraber yol aldıklarını belirtti. Haberde, Castoro ve McAfee’nin fotoğrafı yer aldı.

ORASI GUATEMELA

İki gazetecinin girdiği haberin başlığı ise “Şu an John McAfee ile beraberiz, sizi Enayiler.” King’in iPhone 4S ile çektiği fotoğrafta, Belize’nin dışına çıkmış olan McAfee’nin rahatlamış olduğu belli oluyor. Dahası, iPhone ile çekilen fotoğraftaki lokasyon bilgisi, McAfee ve yanındaki üç kişinin Guatemala, Rio Dulce’de olduklarına işaret ediyor. Fotoğrafın çekildiği yer ise Ranchon Mary lokantasının yüzme havuzu.

OTOMATİK ETİKETLEME
iPhone 4S dahil olmak üzere birçok akıllı telefon, eğer belli ayar aktfi edildiyse çekilen fotoğrafa lokasyonu da yerleştiriyor. Bu bilginin saklanması için, fotoğraf çekilmeden önce GPS ayarının kapatılması gerekiyor.

Fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından, McAfee blog sayfasından bir açıklama daha yaparak, “fotoğraftaki lokasyon bilgilerinin sahte olduğunu ve bilerek yapıldığını” öne sürdü. Ardından, Vice’da GPS koordinatları değişmiş yeni bir fotoğraf kullandı.

Belize polisi, komşusu Gregory Faull’un cinayet soruşturması kapsamında McAfee’nin ifadesini almak istiyor. Polis, McAfee’nin hükümet hakkındaki tüm iddialarını reddetmiş ve gözaltına alınması halinde tutuklanmayacağını açıklamıştı.