BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan o vekilleri ikna edecek mi?

AK Parti Grup toplantısı TBMM Grubu’nda değil partinin Genel Merkez binasında yapılacak.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vekilleri yakın markaja alıyor. Erdoğan, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkan bazı vekilleri dinleyip kendi görüşlerini aktaracak.

GÖRÜŞLERİ DİNLEYECEK

Genel Merkez'de yapılacak AK Parti Grup toplantısının bir bölümü basına kapalı yapılacak. Bu bölümde BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarını gündeme getirecek olan Erdoğan, "hayırcı" vekilleri dinleyecek. 

AK Parti'de Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dizdar, eski AK Parti milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat ile Abdurrahman Kurt da, dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkıyorlar. 

Gerekçeleri ise siyasetin alanın daraltılmasının PKK'ya yarayacağı görüşündeler. Vekillere göre 1994 yılındaki DEP olayının sorunu çözmeğini aksine daha da büyüttüğünü savunuyorlar.

"HAYIR"CI 60 VEKİL İDDİASI

Öte yandan Taraf gazetesi de hayır oyu vereceklerini söyleyen AK Partili vekilleri günlerdir birinci sayfasına taşıyor. Gazeteye göre AK Parti'de 60'ya yakın milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılması aleyhinde oy kullanacak.

VEKİLLER SERBEST Mİ BIRAKILACAK?

Yine partinin önemli ismi Bülent Arınç'ın "grup kararı alınacağını sanmıyorum" sözleri de dikkat çekiciydi.

Öte yandan dün yaptığı açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Erdoğan’ın "dokunulmazlıkları kaldırıyoruz" şeklinde bir açıklaması olmadığını, “Meclis’e geldiğinde değerlendireceğiz, gereğini yapacağız” dediğini ifade etti.

"TERÖRE MESAFE KOYUN" MESAJI

Dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini düşünen vekiller ise, “BDP’li vekillerin terörle iç içe olduğunu, Türkiye’nin batısındaki halkın beklenti ve taleplerini de karşılamak gerektiğini” dile getirecek.