BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

Kardeş Öcalan'a gözaltı şoku!

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde düzenlenen etkinliğe katılırken gözaltına alındı

Abone ol

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, BDP ve DTP öncülüğünde Suriyeli Kürtlere destek için düzenlenen etkinliğe giderken gözaltına alındı.

Halfeti çıkışında gözaltına alınan Mehmet Öcalan, hakkında eski bir dava kapsamında ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Mehmet Öcalan, PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasında çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinin karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde BDP Ve DTP tarafından Suriyeli Kürt'lere destek amacıyla düzenlenecek 'Rojava ile dayanışma yürüyüşü' etkinliğine katılmak için Halfeti'den yola çıktı. Mehmet Öcalan'ın içinde bulunduğu Sinan Karakurt yönetimindeki otomobil ilçe çıkışında uygulama noktası oluşturan polisler tarafından durduruldu.

SERBEST BIRAKILDI

Halfeti'den Ceylanpınar'a giderken gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, güvenlik güçlerinin uygulamasının demokratik olmadığını söyledi.

Serbest kalmasının ardından DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Mehmet Öcalan, 2010 yılında Şanlıurfa'nın Ali Şelli Parkı'nda BDP tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldığını belirterek şunları söyledi:

"Hakkımızda 2911 sayılı kanuna (Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu) muhalefet suçundan dava açılıyor. Davayı hatırlamıyorum ama ifade vermediğim için aranmam için karar verilmiş. Bu da nedense birkaç gün önce sisteme işleniyor ve bugün Ceylanpınar'a gidişimiz engelleniyor. 3 yıl önceki ifade için bugün yakalama kararı çıkarılıyorsa bunun sorgulanması gerekiyor. Ben adalet istiyorum ve Türkiye'de hukukun herkese eşit ve adil şekilde uygulanmasını diliyorum."

CEYLANPINAR'A GİTMEKTEN VAZGEÇTİ

Ceylanpınar'a gitmek isteyenlerin araçlarına sudan sebeplerle ceza yazıldığını ve insanların kendisinin gözaltına alınmasına benzer gerekçelerle engellendiğini ileri süren Mehmet Öcalan, bu nedenle bugün gitmekten vazgeçtiğini söyledi.

Mehmet Öcalan, "Biz Ceylanpınar'a barış dileğinde bulunmaya gidecektik. Tek amacımız sınırda Türk, Kürt ve Araplar için barış dileğinde bulunmaktı. Ama bu tür uygulamalar ile bizi engellediler. Bu nedenle Ceylanpınar'a bugün gitmiyorum. Ceylanpınar'a yarın giderek barış çağrımızı yapacağım" diye konuştu.