BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  GÜNCEL

Kardeş kavgasının kan davasına dönüşmesini engellediler

Şanlıurfa’da geçen hafta sonunda meydana gelen Kubat ailesine mensup kardeşler arasındaki çıkan ve bir kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanması ...

Abone ol

Şanlıurfa’da geçen hafta sonunda meydana gelen Kubat ailesine mensup kardeşler arasındaki çıkan ve bir kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanması ile sonuçlanan silahlı kavga kan davasına dönüşmeden taraflar barıştırıldı.
Yaklaşık bir hafta önce Şanlıurfa’nın Dağyanı Köyü’ne bağlı Sefa Mezrası’nda kardeşler arasında çıkan silahlı kavgada Şanlıurfa Yol İş Sendikası Başkanı Emin Kubat’ın da kardeşleri olan 37 yaşındaki Mehmet Kubat ölmüş ve Fethi ile Haydar Kubat da ağır yaralanmıştı. Olayın ardından aile büyükleri ve Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, kendisine yakınlıkları ile bilinen Şeyhanlı Aşireti’ne mensup Kubat ailesini barıştırmak için arabuluculuk yaptı. Kubat Ailesinin bu duruma olumlu bakması ile olay tatlıya bağlandı. Kubat Ailesi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü’nün de katılımıyla bir araya gelerek barıştı. Barış yemeği öncesinde Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildi. Yapılan nasihatlerin ardından hep birlikte yemek yenildi. Aile büyüklerinden Mahmut Cevheri, ailelere başsağlığı dileyerek, olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkür etti.
Arabuluculuk yapan Milletvekili Eyyüboğlu, barışın sağlanması nedeniyle aile fertlerine teşekkür etti. Eyüboğlu, “Bir kargaşa içerisinde silah patlaması meydana gelmiş. Bunun kaza olarak meydana geldiğini öğrendik. Biz hemen duruma el attık. Aile büyükleri ile irtibata geçerek, her iki tarafı teskin ettik. Yabancılık yok. Kardeş arasında olan bir kaza. Şükürler olsun yeğenlerimiz, olaya el attığımız günden itibaren ‘büyüklerimiz bilir, ne derse onu yaparız’ dediler. En son dün gece aile büyükleri ile oturduk. Kararımızı verdik. Bir araya geldik. Samimi bir şekilde bir araya geldik. Bundan sonra bir daha olay olmaması yönünde karara vardık. Bu barışı çok kısa sürede sağladık. Allah barışımızı hayırlara vesile kılsın. Bu ve benzeri olayların tekrarını bize de hiçbir kimseye de göstermesin” dedi.
Bölgede benzeri talihsiz ve üzüntü verici olayların olduğuna dikkat çeken Vali küçük, “Benim gördüğüm son dönemlerde benzer olaylarda hemen kapanması yönünde, büyük toplanma ve beraber olma gerçekleşiyor. Bu çok önemli. Keşke hiç olmasa ama tek tesellimiz şu, fitne ve fesadın büyümesini önleyecek insanlar, onları dinleyecek insanlar var. Burada da Milletvekili seyideoğlu ve diğer akıllı başlı aile büyükleri, ileri gelenleri, bu üzüntünün fitnenin daha da büyümesi önlenmiştir. Fitne aralarından kovulmuştur. Bu şekilde hızlı şekilde izale edilmesi de bizim için teselli oluyor” diye konuştu.
(İHA)