BIST 10.268
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.410,65
HABER /  GÜNCEL

Başbakan’dan Babalar Günü mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, babaların toplumsal yapının şekillenmesinde büyük rol oynadığını belirterek, “Şu bir gerçek ki, bu ülkenin ba...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, babaların toplumsal yapının şekillenmesinde büyük rol oynadığını belirterek, “Şu bir gerçek ki, bu ülkenin babaları, tıpkı anneler gibi, maalesef yakın tarihimizde büyük acılar yaşadılar. Bu bakımdan, babaların acılarını, gözyaşlarını dindirmek, babaların yüreklerinin yanmadığı, babaların evlat acısı yaşamadığı, babaların evlatlarıyla birlikte mutlu, huzurlu, müreffeh bir hayat sürebildiği bir Türkiye’yi inşa etmek bizim en temel önceliğimizdir. Son 12 yıldır bu şuurla, bu anlayışla mücadele veriyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ailenin, toplumun çekirdeği olduğu kadar, kültürün, değerlerin, geleneklerin, örflerin geleceğe aktarılmasının da güvencesi olduğunu belirten Erdoğan, ailenin temel taşı olan babaların aile kurumlarında üstlenmiş olduğu rolün büyük bir özveri ve sorumluluk gerektirdiğine dikkat çekti.
Üstlendikleri maddi sorumlulukların yanı sıra, gösterdikleri hoşgörü, sevgi ve şefkatle, aile bağlarının güçlenmesini, çocuklarda güven duygusu oluşmasını sağlayan babaların, toplumsal yapının şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Şu bir gerçek ki, bu ülkenin babaları, tıpkı anneler gibi, maalesef yakın tarihimizde büyük acılar yaşadılar. Bu bakımdan, babaların acılarını, gözyaşlarını dindirmek, babaların yüreklerinin yanmadığı, babaların evlat acısı yaşamadığı, babaların evlatlarıyla birlikte mutlu, huzurlu, müreffeh bir hayat sürebildiği bir Türkiye’yi inşa etmek bizim en temel önceliğimizdir. Son 12 yıldır bu şuurla, bu anlayışla mücadele veriyoruz” dedi.

"BU ÜLKENİN ACILI VE FEDAKAR BABALARI, HÜRMETİ, SAYGIYI VE TAKDİRİ FAZLASIYLA HAK ETMEKTEDİR"
“Çok iyi biliyoruz ki, tecrübeleriyle evlatlarına yol gösteren, bir ömür boyu maddi-manevi her türlü imkanını çocuklarının geleceği adına seferber eden her baba, bilhassa da bu ülkenin acılı ve fedakar babaları, hürmeti, saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir” ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ailesine kol kanat geren bütün babaların Babalar Günü’nü kutlayarak, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir ömür geçirmeleri dileğinde bulundu.
(İHA)