BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türk'ten sarsıcı IŞİD-Türkiye iddiası!

Ahmet Türk "biz 80 yaşındaki hastamıza araç yolu bulamazken, yaralı IŞİD militanları bir saat içinde buraya getirilip tedavi ettiriliyor" dedi.

Abone ol

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, AKP hükümetinin Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) verdiği açık destek nedeniyle Kürtlerin barış sürecine güveninin azaldığını belirtti.

HÜKÜMETİN SAMİMİYETİNE NASIL İNANANALIM?

Türk’e göre bu desteğin arkasında Kürtlerin bağımsızlıklarını ilan ettiği Rojava’da statü sahibi olmalarının önüne geçmek yatıyor. AB’nin 21′inci Geleneksel Gazeteciler Konferansı kapsamında yabancı ve Türkiyeli gazetecilerle görüşen Ahmet Türk şöyle konuştu: “Geçmişte barış süreci konusunda umutlu olan halk, artık hükümete güvenmediğini söylüyor. Bu, yeni bir gelişme. Çünkü bu halk, IŞİD militanlarının Ceylanpınar, Akçakale, Nizip’ten silahlı olarak Suriye’ye gittiğini gördü, fotoğrafladı. Kürtlere saldıran bir gücü desteklerken, hükümetin samimiyetine nasıl inanalım?”

20140614-ahmet-turk.jpg

"AK PARTİ'Lİ BAŞKAN IŞİD MİLİTANLARIYLA ÇARŞIDA DOLAŞIYOR!"

Türk, hükümetin IŞİD’e desteğinin somut bir şekilde görüldüğünü şu sözlerle ifade etti: “Bir sene önce Ceylanpınar’da bir araç devrildi ve dört yaralı Arap, Türk asker kıyafetleri içinde çıkarıldı. Ceylanpınar’ın 30 Mart’ta seçilen belediye başkanı, IŞİD militanlarıyla çarşıda dolaşıyor. Biz 80 yaşındaki hastamız için araç yolu bulamazken, yaralanan IŞİD militanları bir saat içinde getirilip burada tedavi ettiriliyor.“