BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Karda mahsur kalanlar kurtarıldı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yoğun karda mahsur kalan 4 kişi, sabaha karşı kurtarıldı.<br/>Tezcan köyünden Cemil Örnek (57), Devrekani Çö...

Abone ol

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yoğun karda mahsur kalan 4 kişi, sabaha karşı kurtarıldı.
Tezcan köyünden Cemil Örnek (57), Devrekani Çörekci köyüne misafirliğe gitti. Etkili kar nedeniyle Çörekçi köyündeki akrabalarında kalan Cemil Örnek, dün öğle saatlerinde kar yağışının dinmesi üzerine yola çıktı. Bir buçuk metre karda 4 kilometre yürüyen Örnek, Tezcan köyüne 2 kilometre kala mahsur kaldı. Cemil Örnek’in köye dönmediğini öğrenen komşuları Haydar Çınar, Murat Görgü ve Dursun Çakmak, Örnek’i aramaya çıktı. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen 3 köylü de ormanlık alanda donmak üzere olan Cemil Örnek’e ulaştı ama bu kişiler de dönerken yolda mahsur kaldı.
Mahsur kalanların durumu, sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine, 112 personeli, jandarma ekipleri, İl Özel İdaresi kar mücadele ekipleri ve Kastamonu AFAD ekibiyle birlikte yaklaşık 10 saatlik bir çalışma sonucu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında mahsur kalanlara ulaşıldı.
Mahsur kalanlardan Haydar Çınar, Murat Görgü ve Dursun Çakmak’ın sağlık durumlarının iyi olduğunu gören acil sağlık ekipleri, bu kişileri köyde bırakıp karda mahsur kalan Cemil Örnek’i hastaneye ulaştırdı.
Bozkurt Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleyi yapan Dr. Vedat Burkay Çamurdan, Cemil Örnek’in durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesi bulunmadığını belirtti.
(İHA)