BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Karayolu sorunları meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, şehirlerarası trafiği de etkileyen Manisa’nın Akhisar ve Salihli’deki karayolu sorunlarının çözümüne dair taleplerini sıralamayı sürdürüyor...

Abone ol

Manisa’nın Akhisar ilçesi şehir merkezinden geçen İstanbul-İzmir karayolu, yaşanan trafik kazaları ve yoğun araç trafiğiyle gündemden düşmüyor… Karayolunda geçtiğimiz günlerde bu defa bir otobüs kazası meydana geldi. Kazada yoldan çıkan otobüs, zorlukla durabildi...

Hayati tehlikesi olmayan 7 kazazede, Akhisar Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kazanın boyutlarını, ulusal basına kazazedeler arasında bulunan Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Şebnem Sönmez twitter üzerinden duyurmuştu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, birçok defa dile getirdiği bu yoldaki sorunların çözümüne dair açıklamalarını, yerel yetkililerle görüşerek sürdürdü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yönelttiği önergeyle, Akhisar’ın şehir merkezinden geçen İstanbul-İzmir karayoluyla bağlantılı olacak ve trafiği rahatlatacak yeni bir çevreyolu planlaması yapılmasına dair çalışmaları sordu. Ayrıca, ağır tonajlı yük taşımacılığının yapıldığı Salihli-Gölmarmara-Akhisar karayolunun genişletilerek kaza riskinin azaltılmasını talep etti.

Sakine Öz, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Akhisar Yolu, Kazaya Davetiye Çıkarıyor”

İstanbul-İzmir karayolu, Akhisar’ı farklı ilçelere bağladığı gibi, şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığında da yoğun düzeyde tercih edilmekte, bu karayolunda birçok kaza meydana gelmektedir. Karayolunun 16. km’si, geçtiğimiz günlerde, üzücü bir olayla tekrar gündeme geldi. Yaşanan otobüs kazasında yaralanan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Trafik yoğunluğu, yol darlığı, araç kontrolünün zorluğu gibi nedenlerle kazalara zemin hazırlayan ve şikayetlere konu olan bu karayoluyla bağlantılı olacak biçimde; şehirlerarası trafiği rahatlatacak, Manisa’nın ilçeleri arasında ulaşımı kolay ve güvenli hale getirebilecek bir çevreyolu çalışmasının yapılması kaçınılmazdır.”

“Salihli-Akhisar ve Gölmarmara Yolu Genişletilmeli”

Milletvekili Öz, “Bakan Binali Yıldırım’a yönelttiğim soruyla, Akhisar’ın şehir merkezinden geçen İstanbul-İzmir karayoluyla bağlantılı yeni bir çevreyolu planlamasının olup olmadığını sordum. Ayrıca, kazanın yaşandığı İstanbul-İzmir karayolunda kaza ve trafik yoğunluğunun çözümüne dair bakanlığın yürüttüğü somut çalışmalar hakkında bilgi talep ettim. Benzer sorunlar içeren Salihli-Gölmarmara-Akhisar karayolunda ağır tonajlı yük taşıyıcılığı da yapılmaktadır. Bu karayolunun genişletilerek kaza riskinin azaltılması yönünde Bakanlığın acil bir çalışma yürütmesi faydalı olacaktır.” ifadesini kullandı.