BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan tartışılacak İmralı açıklaması

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 'İmralı görüşmeleri' hakkında Kandil'in ne istediğini açıkladı

Abone ol

Murat Karayılan, 'Devlet bize ulaşmaya çalıştı, yeşil ışık yakmadık' dedi ve KCK'nın 'görüşmelere katılmak değil, Öcalan'la tartışma olanağının yaratılmasını' istediği söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, kamuoyunda "İmralı süreci" olarak bilinen barış görüşmeleri hakkında sarf ettiği "Esas olan silahlı güçler, Abdullah Öcalan'la direkt konuşmalıyız" sözlerine açıklık getirdi. "Biz de ayrıca görüşmelere katılalım" demediklerini belirten Karayılan, "Devletin ilgili kurumu, çeşitli kanallarla bize de ulaşmaya çalıştı. Fakat biz yeşil ışık yakmadık. Öyle bir talebimiz de yoktur" ifadesini kullandı.

Karayılan, KCK'nın talebini şöyle açıkladı: "Stratejik kararlar ve değişim süreçlerinin uygulanması için Öcalan'ın bizlerle tartışabilme olanağının yaratılması gerekiyor. Yani Öcalan bizlerle direkt diyaloga geçebilmelidir."

İşte Karayılan'ın açıklamalarının bazı bölümleri:

ÖCALAN BİZİMLE DİYALOGTA OLMALI

"Bizim söylediğimiz şudur: “Stratejik kararlar ve değişim süreçlerinin uygulanması için Önderliğimizin bizlerle tartışabilme olanağının yaratılması gerekiyor. Yani Apo bizlerle direk diyaloga geçebilmelidir. Sadece dar yönetimle değil, geniş yönetim yapısıyla, Kadın ve Gençlik hareketleri gibi bileşenlerle, yine gerilla güçleri ve komutanlıklar da söz konusudur. Eğer stratejik bir değişim söz konusuysa o zaman Önderliğin bizzat devreye girmesi gerekiyor.” Biz bunu söylüyoruz. Bunun doğru anlaşılması gerekiyor.

YEŞİL IŞIK YAKMADIK

Biz demiyoruz ki, “biz de ayrıca görüşmelere katılalım." "Hayır, zaten devletin ilgili kurumu, çeşitli kanallarla bize de ulaşmaya çalıştı. Fakat biz yeşil ışık yakmadık. Öyle bir talebimiz de yoktur. Biz Önderliğimizin bizi tam olarak temsil edeceğine inanıyoruz. Ama Önderliğimizin, kararlarını veya görüşmelerde ulaşılan sonuçları, özellikle de stratejik değişim anlamına gelecek konularda tüm yapıyı ikna etmesi gerekmektedir. Onun için de diyaloga geçmesi gereklidir. “Bu mümkün mü, değil mi” konusu da önemli ama eğer siz Önderliğimizi tüm bir hareket ve Kürt halkı üzerinde sözü geçerli olan bir lider olarak görüyorsanız, bu lider niye tecrit altında kalsın ki?"


KİMİ KİMİN ÜLKESİNDEN KOVUYORSUN

Başbakan kalkıp bize, “haydi terk edin burayı” diyor ve bunu dayatıyor. Kim kimi ülkesinden kovuyor? Burası bizim ülkemizdir. Tamamen zora dayanıp sırtını dış güçlere vererek, NATO'ya vererek ve teknik gücüne dayanarak bir halkı dize getireceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz."