BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Karayılan neden yakalanamıyor?

Terör eylemlerinin talimatını veren PKK'nın üst düzey yöneticileri neden yakalanamıyor? Bu soru Bakan Davutoğlu'na soruldu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Davutoğlu konuyla ilgili soruya "Fehman Hüseyin ve Murat Karayılan için nerede bulunduğuyla ilgili bir lokasyon bilgisi elimizde yok" diye cevap verdi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın konuğu olan Dışişleri Bakanı Abdullah  Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

BU KONUDA DA MÜCADELEMİZ SÜRECEK

"Abdullah Öcalan bile yakalanmışken, Fehman Hüseyin'in neden yakalanamadığı" yönündeki soruya yanıt veren Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"Fark şu; Öcalan Şam'dayken bulunduğu yer belliydi, elimizdeki istihbarat bilgileriyle karşı tarafta muhatap bir devlet vardı. Fehman Hüseyin ve Murat Karayılan için nerede bulunduğuyla ilgili bir lokasyon bilgisi elimizde yok. Kandil bir dağ silsilesi ama bu konuda da hep mücadelemiz sürecek. Kimse bu konuda bedel ödemekten kaçınamaz, bu herkes tarafından bilinmeli. Bugün ya da yarın... Terörün yanında yer alanlar bedel ödeyecektir. Kim olursa olsun, nerede olursa olsun. Türkiye içinde demokratik süreci işletmekten yana olan ve konuşanlar kazanacaktır, bunun karşısında yer alan uluslararası aktörler de dahil kaybedecektir. Sayın Leyla Zana'nın konuşmaları üzerine ortaya çıkan olumlu durum, toplumun da buna hazır olduğunu gösteriyor. Bunu işletecekler gelecekte de kazançlı çıkacaktır. Kendi siyasi taleplerini de dile getirerek, ele alabilecekler. Bu bizim demokrasimizin doğal yansıması. Bütün bu ortam varsa, silaha hala başvuran ve terörü bir araç olarak kullananlara karşı mücadelemiz sürecektir. Türkiye Cumhuriyeti, bu konuda hem kapasite olarak güçlüdür hem de bin yıllık ortak geçmişiyle her şeyi konuşmaya hazır bir olgunluğa sahiptir."