BIST 10.260
DOLAR 32,31
EURO 34,74
ALTIN 2.389,83
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın para kaynağına büyük darbe

PKK'nın vergi adı altında haraç topladığı tespit edildi

Abone ol

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin ortak yaptığı operasyonda terör örgütü PKK’nın mali yapılanmasına darbe vuruldu.

Uzun süredir terör örgütü PKK şehir yapılanması olarak bilinen KCK’nın mali komitesini tespit etmeye çalışan Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ortak bir çalışma yürüttü. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde hareket eden Gaziantep polisi uzun süre örgüt üyesi olduğu ileri sürülen şahısları takip etti.

SÖZDE VERGİLENDİRME ADI ALTINDA ESNAFTAN PARA TOPLUYORLAR

Yapılan takipte Gaziantep polisi PKK/KCK terör örgütü adını kullanarak sözde vergilendirme adı altında tehdit ve şiddetle bazı esnaf ve vatandaşlardan para topladıkları tespit edildi. Soruşturmayı derinleştirerek sistemi çökertmek isteyen polis operasyonun çemberini de genişleterek Gaziantep Başta olmak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta da çalışmalarını sürdürdü.

TAKİP TAMAMLANDI VE OPERASYON BAŞLADI

Takibi tamamlayan polis 4 ilde operasyon için bugün düğmeye bastı. Yapılan operasyonda BDP Gaziantep Şahinbey İlçe Başkanı’nın da bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca 20 adet mermi 2 adet şarjör, çok sayıda çek senet, örgütsel vergilendirme de kullanılan makbuzlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.