BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.471,69
HABER /  GÜNCEL

Karayalçından kıyım suçlaması

CHP Ankara adayı Murat Karayalçın Melih Gökçek'e yüklendi. Karayalçın'a göre işçiler 15 yıldır korku içinde.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''On beş yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesinde sürekli olarak işçiler işten atılıyor. Ankara'da tam bir işçi kıyımı yaşanıyor'' dedi.

Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu, herkesi işini kaybetme korkusu sardığını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerdeki işçiler için değişen bir şeyin olmadığını savunan Karayalçın, ''Onlar zaten on beş yıldır işini kaybetme tehlikesi yaşıyor. On beş yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesinde sürekli olarak işçiler işten atılıyor. Ankara'da tam bir işçi kıyımı yaşanıyor'' görüşünü ifade etti.

Son beş yılda her gün ortalama 2,5 kişinin işten atıldığını iddia eden Karayalçın, 1994 yılının Mart ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde yaklaşık 14 bin işçi çalıştığını belirtti. Bugün de o kadar işçi çalıştığını bildiren Karayalçın, ancak aradan geçen on beş yıl içinde 12 bin dolayında işçinin işten çıkarıldığını öne sürdü.