BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Soylu Erdoğana diz çöktürecek

DP lideri Süleyman Soylu hem iktidara hem de ana muhalefete çattı. Soylu'ya göre halk iktidarı sandığa gömecek.

Abone ol

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, siyasette orta oyunu oynandığını belirterek, ''Biri Pişekar, biri Kavuklu, sadece kavga ediyorlar'' dedi.
Süleyman Soylu, partisince Çanakkale'nin Biga ilçesi Çınarlık Parkı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de beyaz yürüyüşü başlattıklarını söyledi.

Aylardır Türkiye'yi dolaştığını, çiftçinin, esnafın, milletin dertlerini dinlediğini belirten Soylu, ülkenin yarınlarının zengin olacağını düşündüğünü ifade etti.

Soylu, iftira atan bir siyaset anlayışının temsilcisi olmadıklarını bildirdi.

Türkiye'nin dünyada çocuk ölümlerinin en yüksek olduğu ülke olduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu:

''Bir orta oyunu oynuyorlar, biri Pişekar, biri Kavuklu. Hacivat ile Karagöz gibi kurmuşlar bir çadır tiyatrosu, milletimin yarınları ne olacak hiçbir çözüm ortaya koymadan sadece kavga ediyorlar. 29 Martta bu millet bunlara öyle bir orta oyunu oynayacak ki sandığın dibine çakacak. İktidara 29 Martta dersini vermeye hazır mısınız?''

Türkiye'de çiftçinin, esnafın sorunları üzerine değil rant üzerine kavga olduğunu ileri süren Soylu, ''Sen çiftçiye diz çökertemeyeceksin ama biz sana diz çökerteceğiz'' dedi.

Süleyman Soylu, partisinin Biga belediye başkan adayı Faruk Kısa'yı tanıttıktan sonra buradan ayrıldı.

Biga'nın ardından Karabiga beldesinde partililerle buluşan Soylu, belde belediye başkan adayı Soner Tanyeri'ni tanıttı.

Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, 6,5 yıldır Irak'ta 1 milyon insanın göç ettirildiğini, kaybolduğunu söyledi.

ABD'nin Irak'a yönelik saldırılarını eleştiren Soylu, şöyle devam etti:

''Türkiye Cumhuriyeti devletinden 15 bin kilometre uzaktan gelip bu vahşeti yapanlara karşı tek ses çıktı mı? Benim topraklarımdan kalkan uçaklar orayı bombaladı. AK Parti iktidarda değil de muhalefette olsaydı cuma namazı çıkışlarında binlerce insan bir araya gelip bu vahşeti protesto etmez miydi? Ne oldu? İktidar kimliğinizi mi değiştirdi?''

Hükümetin yaptığı özelleştirmelerin yanlış olduğunu savunan Soylu, Türk Telekomun 6,5 milyon dolara satıldığını anımsatarak, vatandaşlardan 29 Martta hükümete sarı kart göstermelerini istedi.