BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kararnameyle merkeze çekilen valiler ne iş yapar?

Valiler Kararnamesi'yle merkeze çekilen valiler ne iş yapar sorunun yanıtı merak konusu. En son valiler kararnamesi ile 9 ilin valisi merkeze çekildi. Merkeze çekilen 20 vali bir sonraki kararnameye kadar hiç bir şey yapmayacak.

Abone ol

Valiler Kararnamesi'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla 20 vali merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi.

Merkeze alınan valiler arasında en dikkat çeken isim ise Sakarya Valisi olarak görev yapan Hüseyin Avni Coş oldu. Hüseyin Avni Coş gibi medyatik bir valinin merkeze alınması 'Merkeze alınan valiler ne yapar?' sorusunu gündeme getirdi. Kararnameyle valilerin alındığı 'merkez' diye kastedilen yer İçişleri Bakanlığı binasındaki bir oda. Birkaç sandalye ve masadan ibaret olan bu odaya merkeze alınan valiler istedikleri zaman gidiyorlar. 

MERKEZE ALINAN VALİLER MAAŞ ALMAYA DEVAM EDER Mİ?

Aktif çalışmaları söz konusu olmayan merkez valilerinin özlük hakları ve maaşlarına dokunulmuyor. Merkeze alınmak, diğer bir deyişle 'kızağa çekilmek' anlamına da geliyor.

MERKEZE ALINAN VALİLERİN LİSTESİ

Merkeze alınan valilerin listesi ise şöyle:

Ağrı Valisi Musa Işın, Amasya Valisi Salih Işık, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Çankırı Valisi Mesut Köse, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Muğla Valisi Amir Çiçek, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Osmaniye Valisi Kerem Al, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Tokat Valisi Cevdet Can, Uşak Valisi Ahmet Okur ve Van Valisi İbrahim Taşyapan.

Hüseyin Avni Coş, Sakarya Valiliği görevini 9 Haziran 2014 tarihinden beri sürdürüyordu.


Kanlı darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz'da Sakarya Valisi olarak görevde bulunan Vali Coş, objektiflere silahla poz vermişti.

KADİR GECESİ MESAJLARI