BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

Kararı duyan fenalık geçirdi

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, bir astsubay, ’cinsel taciz’ iddiasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bı...

Abone ol

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, bir astsubay, ’cinsel taciz’ iddiasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adliye önünde toplanan veliler, şüphelinin serbest bırakılmasına isyan ederken, fenalık geçiren bir veli, adliye personeli tarafından kucakta hastaneye götürüldü.
İlçedeki bir ortaokulun önünde, yaşları 11 ile 14 arasında değişen 5 kız öğrenciye cinsel organını göstererek taciz ettiği ileri sürülen Mayın Filo Komutanlığında görevli astsubay C.K. (27), polis tarafından gözaltına alındı. ’Cinsel taciz’ suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan C.K., geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeden çıkarılabildi. C.K.’nin adliyeye sevk edildiğini öğrenen ilçe halkı ve öğrenci velileri, adliye önünde bekleyerek, C.K.’nın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Adliye önünde bekleyen veli ve vatandaşları Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurt sakinleştirmeye çalışırken, adliyeye Bandırma’dan çevik kuvvet sevk edildi.
C.K.’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren veliler, çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade etti. Zanlının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından bir öğrenci velisi sinir krizi geçirdi. Veli, bir adliye çalışanı tarafından kucaklanarak, adliyenin karşısındaki devlet hastanesine götürüldü.
Olay, 13 yaşındaki bir kız öğrencinin velisine haber vermesinin ardından ortaya çıkmıştı. Plakasının belirlenmesinin ardından aracı takibe alan polis, C.K.’yi gözaltına almıştı.
(İHA)