BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bence Erdoğan...

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Celal Güzel, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde AK Parti’nin dağılabileceğini ve bunun ü...

Abone ol

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Celal Güzel, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde AK Parti’nin dağılabileceğini ve bunun ülke için çok kötü olacağını belirterek, “Bence 2019’u beklesin" dedi.
Ailesi ile birlikte Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki Seyyid Battal Gazi Külliyesi’ni ziyaretinin ardından, Seyyid Battal Gazi Vakfı Başkanı Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı tarafından ağırlanan Güzel ve ailesine bir restoranda verilen yemekte, Eskişehir’e özgü Tatar yemekleri olan ‘Göbete’, ‘Börek kızartması’ ve ‘Çibörek’ ikram edildi. Yemek sonrası İHA muhabirinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusundaki sorularını cevaplandıran Hasan Celal Güzel, Türkiye’nin şu anda gerçek liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. Güzel, "Kim ne derse desin. İster seversiniz, ister sevmezsiniz. Türkiye’nin çok büyük bir çoğunluğu onu seviyor ve 11,5 yıldır iktidardadır. Daha önceki dönemlerde bile, rahmetli Özal döneminde bile, bizim zamanımızda bile erişilemeyen başarılara erişti. Allah razı olsun. Hataları yok mu? Elbette var. Çok sinirli, kabadayı. Bizi de tenkit ediyor. Ama 11,5 yıldır iktidarda. 2007’nin Ağustosunda, yakın arkadaşı, o zaman geçici başbakan olan Cumhurbaşkanımıza, dostum Abdullah Gül’e adeta cumhurbaşkanlığı makamını ikram etti. İsteseydi kendi olamaz mıydı? Elbette olurdu. Lider oydu çünkü. Ama böyle yaptı. Çok da isabet etti. Böylelikle bize birçok reformu tanıtma fırsatı buldu. Elbette Abdullah Gül de çok önemli işler yaptı. Ama lider Tayyip Erdoğan’dı. Sayın Cumhurbaşkanımızı milletimiz çok sevdi. Son derece sempatik, dindar, imanlı ve manevi değerlere önem veren bir Cumhurbaşkanı. Ama son zamanlarda bazı hataları da oldu. Başta TÜSİAD’a gitmesi, Twitter meselesi, Anayasa Mahkemesi Başkanını biraz tahrik etmesi. Bunun gibi bir takım hataları oldu. Sonra ‘Kimsenin cebinde değildir’ diye mırıldanması da benim hoşuma gitmedi. Sayın Cumhurbaşkanı Turgut Özal’dan sonra, en iyi Cumhurbaşkanımız olmuştur. Bunu da teslim etmek lazım. Şimdi eğer Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı olmak isterse, bu onun bileğinin hakkıdır. Şu son seçimlerde herkesin düşmanlığına rağmen, devlet içindeki yapılanmaya rağmen, CHP’nin, MHP’nin ve diğer muhalefet organlarının sıkılmadan utanmadan ‘hırsız’ diye iftira etmelerine rağmen Sayın Başbakan yüzde 46 oy aldı. Daha evvel yüzde 50 oy aldı. Ondan önce yüzde 47 oy aldı. Bellidir ki, Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını koyarsa ilk turda alacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Elbette kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ama, göreceksiniz 3’te 2 oyla kazanır ve seçilir. Buna da layıktır her bakımdan. Olmak isterse o olur" dedi.


ANAP ÖRNEĞİNİ VERDİ
Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için 2019’u beklemesi temennisinde bulunan Güzel, "Çünkü biz damdan düştük efendim. Nasrettin Hoca merhumun dediği gibi. Onun için damdan düşmenin ne olduğun biliriz. Biz kalktık o zamanlar rahmetli Cumhurbaşkanı Özal’a yalvardık. ’Ağabey gitme, köşke çıkma’ dedik. ’Biz sensiz ne yaparız, parti darmadağın olur’ dedik. Dinlemedi ve gitti. Üstelik tarihin en büyük siyaset mirasyedisi olan Mesut Yılmaz’a partiyi bırakarak gitti. Sekiz ay sonra ’Sırtımızdan hançerledi bizi’ dedi. Vefatından çok kısa bir süre önce de beni telefonla aradı. Ben de o zamanlar Yeniden Doğuş adlı bir parti kurmuştum o zamanlar. ’Hasan, burada çok sıkıldım, bu sistemle gitmiyor bu Cumhurbaşkanlığı makamı. Bu Mesut da ortalığı birbirine kattı. Onun için ben ikinci yeni programımı yapmam lazım. İneceğim, istifa edeceğim, yeni bir parti kuracağım, sen de gelir çalışır mısın’ dedi. Ben de ’Abi, ölümüne kadar seninleyim’ dedim. ’Muhsin’i de arayacağım’ dedi. Rahmetli şehit Muhsin Yazıcıoğlu için. Fakat şehit olmak nasipmiş. Aynen bizim dediğimiz gibi oldu, ANAP darmadağın oldu. Deniliyor ki, şimdi ANAP’tan çok farklıdır. Yani AK Parti ANAP gibi olmaz, dağılmaz. Çünkü aşağıda bırakacağı kimseler var. O zaman da vardı. Ama kimse Recep Tayyip Erdoğan’ın yerini tutamaz ki? En yakın arkadaşı olan Abdullah Gül ‘Ben Putin modelini demokratik bulmuyorum’ dedi. Ben tamamen aykırı kanaatteyim. Seçtikten sonra niye demokratik olmasın. Yani ben politika yapmayacağım dedi. Eğer Başbakanımız Cumhurbaşkanı olursa, kendisine müsait başka birini getirir. Cumhurbaşkanlığını istemiyor çünkü. Bence en uygun adaylar, bütün dünyada adını duyurmuş Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, biri de Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dır. İkisi de mükemmel yapar bu işi. Mesela Numan Kurtulmuş beyden bahsediyorlar. Diğer eski arkadaşlar olabilirler. Yalnız ben derim ki bunu da zorlamamak lazım. Kalsın 2019’a kadar. Allah ona uzun ömür versin, hizmet nasip etsin. Başımızda kalsın, milletinin başında kalsın. Sayın Cumhurbaşkanımız devam etsin. Ya da o devam etmek istemezse veya Başbakan devam etmesini istemezse o da bir ihtimal. O takdirde biraz önce dediğim arkadaşlar olabilir. Başka kimseler olabilir. Cumhurbaşkanlığı’na gelebilirler. Uyum içinde çalışabilirler. Bence çıkmasın. Yanlış olur. Çünkü şu anda AK Parti’nin tabanı olmasa Türkiye’de biz bu güzel işleri yapamayız. Recep Tayyip Erdoğan gücünü halktan alıyor. Eğer o partisi karmakarışık olursa o zaman kendisine Cumhurbaşkanlığı da yaptırmazlar. Türkiye de çok büyük probleme girer" diye konuştu.
Yemek sonunda, Seyyid Battal Gazi Vakfı Başkanı Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı, Güzel’e plaket verdi.
(İHA)