BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  GÜNCEL

Karanlık mahallede telefonla çözüm

Hakkari’nin Karşıyaka Mahallesi Gopsi mevkiindeki yaklaşık 192 ailenin ikamet ettiği bölgede bulunan sokak lambaları yanmayınca vatandaşlar ...

Abone ol

Hakkari’nin Karşıyaka Mahallesi Gopsi mevkiindeki yaklaşık 192 ailenin ikamet ettiği bölgede bulunan sokak lambaları yanmayınca vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarıyla yollarını buluyor.
Şehirden 5 kilometre mesafede bulunan Karşıyaka Mahallesi Kopsi mevkiindeki 192 dairede kalan 600 nüfusun yaşadığı alanda aileler tam bir köy hayatı yaşıyor. Aileler, sokak lambaları yanmadığı için el feneri ve cep telefonu ışığı ile yollarını bulmaya çalışırken, çocuklar ise gece karanlığında olası tehlikelere aldırış etmeden parklarda eğlenmenin sevincini yaşıyor. Sokak lambaları yanmadığı için karanlıkta oyun oynamak zorunda kaldığını belirten çocuklar, bulundukları alanın aydınlatılmasını istediler. Miran Sevim isimli vatandaş ise, aydınlatma olmadığı için cep telefonu ile teravih namazına gittiğini belirti. Sevim, “VEDAŞ tarafından burası ışıklandırılmadığı için el feneri ve cep telefonu ışığı ile gelip gidiyoruz. Çok sayıda aile burada olmasına rağmen herkes karanlıkta gelip gidiyor” dedi.
Hacı Mehmet Aldemir ise, bulundukları alanda su, yol, okul ve aydınlatma olmadığını belirterek, burada tam bir göçebe hayatı yaşadıklarını söyledi.
İsmail Dayan ise bulundukları konutlarda yaklaşık 600 nüfus bulunmasına rağmen tam bir köy hayatı yaşadıklarını belirtti. Dayan, “Burada sokak lambaları var. Ancak, VEDAŞ tarafından aydınlatılmıyor. Bir hafta boyunca sürekli VEDAŞ gittim. Bana verilen cevap, ‘sizin oradaki trafo, şirket tarafından bize teslim edilmemiş’ dediler. Madem ki teslim edilmemiş, buradaki vatandaşa neden 15 günde bir elektrik faturası geliyor ve ödüyorlar. Burası madem ki özel sektörün ise VADAŞ elini çeksin mahalleli olarak kendi başımızın çaresine bakalım. Bakın bu insanlar bir aydır ellerindeki fener ve cep telefonu ışıkları ile markete gidip geliyorlar. İlgili kurumdan tek isteğimiz, bizde insanız insan gibi yaşamak istiyoruz. Burası köy değil şehir merkezi, biz de sokak aydınlatması istiyoruz. Eğer bu sorun çözülmedi ise biz konut sakinleri olarak VEDAŞ yürüyeceğiz” dedi.
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürlüğü yetkilileri ise, konuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapacaklarını belirttiler.
(İHA)