BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  GÜNCEL

Karamanlis Patrikhanede

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti.

Abone ol

Karamanlis, eşi Nataşa Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile birlikte saat 17.10'da patrikhaneye geldi. Başbakan Karamanlis, daha sonra patrikhanenin "Taht Salonu"na çıktı. Salonun girişinde Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından karşılanan Karamanlis, Bartholomeos ile el sıkışarak öpüştü. Dışişleri Bakanı Bakoyanni ve Nataşa Karamanlis de Bartholomeos'un elini öptüler.

Bartholomeos konuşmasına, Karamanlis ve beraberindekileri patrikhanede ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Ziyaretinizi tarihi bir olay olarak nitelemekteyiz" diyerek başladı.

Bartholomeos, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu ziyaretiniz, iki komşu ülke Türkiye ve Yunanistan arasında dostane ilişkilerinin ve iş birliğinin gelişmesi yönünde umutları güçlendirmektedir. Sevinçliyiz, çünkü mevkidaşınız Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte her ikiniz de bu iki komşu halkın yakınlaşmasının gelişmesi ve derinleşmesi için büyük çaba sarf etmektesiniz. Bu vesile ile aynı gökyüzü altında kardeşçe yaşanması için daima çaba sarf etmiş olan patrikhanemiz ve şahsımız adına, sizleri canı gönülden tebrik eder, ve bu gökyüzünün bulutsuz olmasını dileriz."

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis de ziyarette Rumca bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Bartholomeos, Karamanlis'e ziyaretinin anısına üzeri eski İstanbul görüntüsü işlenmiş ipek bir Hereke halısı ile dini motifli çerçeve hediye etti.