BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,20
ALTIN 2.450,18
HABER /  GÜNCEL

Hastanede yemeği zehirledi

Erzincan 13 Şubat Devlet Hastanesi'nde 70 kişi yemekten zehirlendi.

Abone ol

Erzincan 13 Şubat Devlet Hastanesi'nde özel bir şirketin verdiği yemekten yiyen 70 kişide zehirlenme belirtileri görüldü. Hemşire, hastabakıcı, güvenlik görevlileri ve hastalardan oluşan 70 kişi, Acil Servis'te tedavi altına alındı.

13 Şubat Devlet Hastanesi'nde çalışan 70 personel için Polifood adlı şirtekinin getirdiği İzmir köfte, makarna, kadayıf tatlısından oluşan yemek dağıtıldı. Bugün saat 12.30 sıralarında yemeği yiyen personelde, saat 16.00 sıralarında mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik, kusma belirtileri baş gösterdi.

Hemşire, hastabakıcı, güvenlik görevlileri ve hastalardan oluşan 70 kişi Acil Servis'e giderek yardım istedi. Acil Servis'te personele, serum verilmeye başlandı. Vali Ali Güngör, Emniyet Müdürü Ahmet Çimen'le birlikte hastaneye giderek tedavi görenlere “Geçmiş olsun'' dedi.

Başhekim Levent Kurnaz'dan bilgi alan Vali Ali Güngör, “Yemekten olduğunu tahmin ediyoruz. İlgili kurumlardan uzmanlar gerekli örnekleri aldılar. Önemli ya da endişe edilecek bir durum yok'' diye konuştu.

Öte yandan Polifood yemek şirketinin yöneticisi Şükrü Okumuş, “Öğle yemeği için İzmir köfte, makarna ve kadayıf tatlısından oluşan mönüyü 1500 kişi yedi. Sadece 13 Şubat Devlet Hastanesi'nde sorun çıktı. Onun için yemekten olmadığını tahmin ediyorum'' dedi.